Бронювання та переведення працівника

939
Автор
провідний експерт із трудового законодавства Експертус Кадри

Запитання

Чи потрібно скасовувати бронювання при переведенні працівника на іншу посаду?

Відповідь

Якщо працівник змінює посаду, підприємство протягом трьох днів зобов’язане надіслати повідомлення про ці зміни до територіального центру комплектування та соціальної підтримки (ТЦК), де працівник перебуває на військовому обліку.

Порядок бронювання військовозобов’язаних під час воєнного стану, затверджений постановою КМУ від 27.01.2023 № 76 (Порядок № 76) не передбачає затвердженої форми повідомлення про переведення. У супровідному листі, який додається до витягу за попередньою посадою (вилученого у військовозобов’язаного і направленого до ТЦК), зазначте інформацію за зразком.

Бронювання та переведення працівника

СКАЧАТИ

У разі переведення або звільнення військовозобов’язаного з подальшим призначенням на іншу посаду, відповідно до частини п’ятої статті 10 Закону України «Про правовий режим воєнного стану» № 389-VIII від 12.05.2015, відстрочка від призову, надана на попередній посаді, залишається дійсною. Це стосується переведення в тому ж органі державної влади, іншому державному органі, органі місцевого самоврядування, на підприємстві, в установі чи організації.

Тож бронювання залишається чинним, скасовувати не потрібно.

Особливості трудових договорів із сумісниками

Останні новини

Усі новини

Статті за темою

Усі статті за темою

План роботи з військового обліку на 2025 рік

Робота з військового обліку є важливим аспектом діяльності будь-якого підприємства, особливо в умовах мобілізаційної готовності. Створення детального плану допоможе систематизувати всі процеси, забезпечити точність даних та своєчасне виконання всіх необхідних заходів. Як скласти план роботи з військового обліку на 2025 рік зразок — у статті.
379

Відповідальний за військовий облік: кого призначати

Військовий облік на підприємстві здійснюється відповідальною посадовою особою. Як призначати відповідального за ведення військового обліку на підприємстві, в установі, організації? Відповідь знайдете у статті.
57077

Посадова інструкція інспектора з військового обліку

Необхідно скласти посадову інструкцію відповідального за військовий облік на підприємстві, але не знаєте з чого почати? Ми підготували для вас зразок посадової інструкції відповідального за військовий облік. Залишилось тільки скачати.
61327

Бронювання працівників на підприємстві під час воєнного стану

Під час воєнного стану порядок бронювання військовозобов’язаних передбачає два абсолютно різних механізми. У фокусі цієї статті відповіді на наступні питання: як забронювати працівника на період мобілізації, хто може забронювати працівника, чи можна забронювати мобілізованого працівника?
282963