Добираємо назву посади для працівника ОМС

2675

Запитання

Як назвати посаду працівника ОМС, який вноситиме дані до програми «Соціальна громада»?

Відповідь

Працівник виконавчого органу ОМС, який вноситиме інформацію до програмного комплексу «Інтегрована інформаційна система «Соціальна громада» (далі — Програмний комплекс), повинен мати статус посадової особи місцевого самоврядування. Доречною буде назва посади «спеціаліст».

⇛ Як добирати посади в ОМС ⇚

Програмний комплекс — програмне забезпечення для оформлення адміністративних послуг соціального характеру. Мінсоцполітики наказом від 22.01.2020 № 45 доручило ДП «Інформаційно-обчислювальний центр Міністерства соціальної політики України»:

  • підключити до Програмного комплексу робочі місця посадових осіб виконавчих органів сільських, селищних, міських (зокрема ОТГ), районних у містах рад (у разі утворення), ЦНАП, структурних підрозділів з питань соціального захисту населення райдержадміністрацій та облдержадміністрацій;
  • забезпечити технічну підтримку роботи програмно-апаратних ресурсів і технічний супровід операцій з наповнення інформацією Програмного комплексу;
  • консультувати та надавати практичну допомогу щодо роботи Програмного комплексу.

Національний класифікатор України ДК 003:2010 «Класифікатор професій», затверджений наказом Держспоживстандарту від 28.07.2010 № 327 (КП), містить професійну назву роботи «спеціаліст державної служби (місцевого самоврядування)» (код КП 2419.3). Від базової професійної назви утворіть назву посади «спеціаліст» із тим самим кодом КП.

Онлайн пошук по Класифікатору професій

За потреби можете уточнити обов’язки спеціаліста в назві посаді — спеціаліст по роботі з системою «Соціальна громада». Це дозволяє зробити Примітка 2 Додатка В до КП: назви професій можуть бути розширені за потребою користувача термінами та словами, які уточнюють місце роботи, виконувані роботи, сферу діяльності за умови дотримання лаконічності викладення, якщо інше не передбачено у КП чи відповідних законодавчо-правових актах.

Щоби скласти посадову інструкцію для посади, керуйтеся кваліфікаційною характеристикою спеціаліста скласти посадову інструкцію для посади, затвердженою наказом НАДС від 07.11.2019 № 203. Попередньо визначте конкретний перелік завдань і обов’язків на посаді, які й пропишіть у посадовій інструкції.

Рекомендація місяця від редакції порталу «Кадровик-01»

Запрошуємо на вебінар «Перевірки Держпраці під час воєнного стану», який відбудеться 23 травня. Спікер — посадова особа Держпраці. У програмі — підстави для перевірки, як уникнути штрафів, різниця між трудовим договором і ЦПХ.

❗️Якщо хочете отримати персональну відповідь від посадової особи Держпраці, поставте запитання до 20 травня включно в чат вебінару❗️

Щоб переглянути вебінар та отримати сертифікат, реєструйтеся Система «Експертус Кадри» святкує День народження

Перевірки Держпраці під час воєнного стану

Останні новини

Усі новини

Статті за темою

Усі статті за темою

Класифікатор професій: чинний

Національний класифікатор України «Класифікатор професій» призначений для застосування всіма роботодавцями під час підготовки штатного розпису чи для запису про роботу у трудові книжки працівників. У статті ви знайдете відповідь на такі питання: як працювати з Класифікатором професій та здійснювати пошук по цьому Класифікатору, для чого необхідний діючий Класифікатор професій, як працює класифікатор професій «пошук по назві»?
180465

Зміна № 13 до Класифікатора професій — огляд

Затверджено Зміну 13 до Класифікатора професій ДК 003:2010 (наказ Мінекономіки від 16.01.2024 № 1410). Огляд показав, що Зміна 13 до Класифікатора професій стосується, здебільшого, професій IT-галузі. Детальний огляд Зміни 13 до КП — у цій статті.
1425

Зміна № 12 до Класифікатора професій: огляд змін

Наказом Мінекономіки від 23.06.2023 № 6312 була затверджена Зміна 12 до Класифікатора професій ДК 003:2010. У матеріалі проведемо огляд та аналіз чинних змін, розберемося, які професії виключили, змінили і додали в Класифікатор професій
1529