Матеріальна допомога: реєструємо накази

2335
Автор
провідний експерт із трудового законодавства Експертус Кадри

Запитання

В який журнал вносити інформацію про наказ на видачу матеріальної допомоги працівникам?

Відповідь

Накази за видами розподіляють відповідно до статті 16 Переліку типових документів, що створюються під час діяльності державних органів та органів місцевого самоврядування, інших установ, підприємств та організацій, із зазначенням строків зберігання документів, що затвердив Мін’юст наказом від 12.04.2012 № 578/5. 

Накази про надання матеріальної допомоги належать до кадрових наказів тривалого строку зберігання. 

За великих обсягів групуйте в окремі справи накази з кадрових питань, що стосуються різних напрямів діяльності, наприклад, приймання на роботу, звільнення, преміювання, відрядження, відпустки тощо. 

Матеріальна допомога: реєструємо наказиЧи можна групувати накази за строками зберігання?

Рекомендація місяця від редакції порталу «Кадровик-01»

Запрошуємо на вебінар «Перевірки Держпраці під час воєнного стану», який відбудеться 23 травня. Спікер — посадова особа Держпраці. У програмі — підстави для перевірки, як уникнути штрафів, різниця між трудовим договором і ЦПХ.

❗️Якщо хочете отримати персональну відповідь від посадової особи Держпраці, поставте запитання до 20 травня включно в чат вебінару❗️

Щоб переглянути вебінар та отримати сертифікат, реєструйтеся Система «Експертус Кадри» святкує День народження

Перевірки Держпраці під час воєнного стану

Останні новини

Усі новини

Статті за темою

Усі статті за темою

Пільги та компенсації чорнобильцям

Чорнобильці мають право на пільги, визначені Законом України «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи» від 28.02.1991 № 796-XII. Обсяг пільг залежить від категорії, до якої віднесено особу, постраждалу від аварії на ЧАЕС.
47133

Матеріальна допомога на оздоровлення

Матеріальна допомога на оздоровлення – перевага окремих категорій працівників. Кому та як оформити матеріальну допомогу на оздоровлення у 2023 році? У чому полягає матеріальна допомога на оздоровлення працівникам бюджетних установ? Чи виплачувати одноразову матеріальну допомогу на оздоровлення під час воєнного стану? Експерти підготували відповідь на ці та інші питання щодо надання матеріальної допомоги на оздоровлення.
105444

Заява на матеріальну допомогу на оздоровлення до щорічної відпустки

Надання матеріальної допомоги на оздоровлення на законодавчому рівні регламентовано тільки для підприємств державної форми власності. Недержавні підприємства можуть врегулювати це питання у колдоговорі.
105228

Трудові гарантії донорам

Якщо працівник здає кров, кадровик не залишиться осторонь. По-перше, це соціально важлива справа, а добрі справи заслуговують на підтримку. По-друге, закон зобов’язує роботодавця забезпечити донору гарантії.
6316