Які документи необхідні держслужбовцю для виїзду за кордон

Держприкордонслужба наголошує, що військовозобов’язані, які заброньовані на період мобілізації та на воєнний час, можуть перетнути кордон для поїздки у відрядження або у відпустку, але для цього держслужбовець повинен мати додаткові документи. Які саме?

border.jpg

Як направляти працівників у відрядження під час воєнного стану

Першочергово держслужбовцю потрібні документи, зазначені у статті 2 Закону України «Про порядок виїзду з України і в’їзду в Україну громадян України». Крім того, у разі виїзду за кордон слід також надати:

  • за умови відрядження – документи, що підтверджують службове відрядження, посвідчення про відстрочку від призову та повідомлення про зарахування на спеціальний військовий облік або витяг з наказу Міністерства економіки;
  • під час відпустки – документи, що підтверджують відпустку, посвідчення про відстрочку від призову та повідомлення про зарахування на спеціальний військовий облік.

За матеріалами АрміяInform

Особливості трудових договорів із сумісниками

Статті за темою

Усі статті за темою

Виконання обов’язків директора на час відрядження: зразок наказу

Директор у відрядженні, а на підприємстві постійно виникають проблеми та завдання, які потребують оперативного розв’язання. Доручіть посадовій особі підприємства виконувати частину повноважень директора на час його відсутності
51639

Максимальний і мінімальний строки відрядження

На який строк відряджати працівника, роботодавець вирішує не тільки з огляду на завдання, що треба виконати. Є й часові обмеження. Мінімальний строк відрядження однаковий для приватного підприємства і бюджетної установи, а ось максимальний — різниться. Кадровик бюджетної установи знайде у цій статті бонус — таблицю з максимальними строками відряджень для різних категорій персоналу
12315

Журнал реєстрації відряджень працівників

Раніше після ознайомлення працівника, якого направляють у відрядження, з наказом про відрядження кадровик вносив про це інформацію в Журнал реєстрації відряджень.
19006

Наказ про скасування відрядження

Якщо напередодні відрядження працівник, наприклад захворів, а вам необхідно підготувати наказ про скасування відрядження, скористайтеся експертним зразком. Документ оформлений за вимогами нацстандарту ДСТУ 4163:2020.
19856

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді