Максимальний вік призовників хочуть зменишити — Міноборони та ЗСУ підготували зміни

Теми:
У МОУ назвали дві основні причини такого рішення

Максимальний вік призовників хочуть зменишити — Міноборони та ЗСУ підготували зміниМіністерство оборони спільно зі Збройними Силами напрацювало зміни до законодавства щодо зменшення граничного віку перебування громадян на військовому обліку призовників з 27 до 25 років.

Коли перенести призовника, якому виповнилося 27 років, до Списку військовозобов’язаних

В оборонному відомстві пояснили, що на час дії воєнного стану немає потреби в перебуванні громадян на військовому обліку призовників до 27 років. Тут назвали два найбільш відчутні фактори: 

  1. необхідність щороку прибувати до територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки (зокрема, проходження медоглядів) збільшує черги, навантаження на медпрацівників та бюджетні витрати;
  2. призовники, будучи придатними до військової служби, але не маючи статусу військовозобов’язаних, не залучаються до військової служби за призовом під час мобілізації.

Як додали в Міноборони, напрацьовані пропозиції зміни до законодавства стали реакцією на звернення Збройних Сил України.

Як скласти номенклатуру справ кадрової служби на 2025 рік

Статті за темою

Усі статті за темою

Наказ про зміну прізвища працівника

Якщо працівник або працівниця змінили прізвище, приміром, після одруження, відповідні оновлення необхідно відобразити в кадрових та бухгалтерських документах. Тож тримайте напохваті зразок наказу про зміну прізвища.
28410

Підсобний робітник у Класифікаторі професій

У трудових книжках часто натрапляємо на запис: Прийнятий різноробочим. Є варіації зі спробами «адаптувати» під українську мову: Прийнятий різноробом. Утім, у Класифікаторі професій ані різнороба, ані різноробочого немає.
37049

Тривалість робочого часу водіїв

Належним чином сформовані графіки роботи (змінності) водіїв колісних транспортних засобів з додержанням норм робочого часу та відпочинку є запорукою правильного обліку робочого часу водіїв
7329

Трудові відносини в умовах воєнного стану

Продовження воєнного стану залишає свій відбиток на всі сфери суспільного життя, у тому числі і на трудові відносини. Законодавство про працю передбачає обмеження, пов’язані з дією воєнного стану. Стаття допоможе розібратися з тим як приймати на роботу під час воєнного стану, як перевести працівника на іншу роботу та що передбачає зміна істотних умов праці під час воєнного стану.
3970

Заява про звільнення за власним бажанням

Якщо працівник прийняв рішення завершити кар’єру в компанії, неодмінно шукатиме бланк заяви на звільнення за власним бажанням. Роз’ясніть працівнику, що оформлення такої заяви залежить від причини звільнення. Скачайте та покажіть колезі зразок заяви на звільнення за власним бажанням.
270994

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді