Повідомлення ТЦК про зміну облікових даних: роз'яснюють експерти

Як правильно визначити, з яким територіальним центром комплектування взаємодіяти?

Повідомлення ТЦК про зміну облікових даних: роз'яснюють експертиПояснення надали юрист із трудового права, сертифікований експерт із військового обліку Юлія Видиборець та начальник групи організації бронювання військовозобов'язаних мобілізаційного управління Головного управління персоналу Генштабу ЗСУ Андрій Бобков.

До якого ТЦК подавати повідомлення про зміну облікових даних

Випадки, у яких потрібно повідомити про зміну облікових даних працівників, які перебувають на персональному військовому обліку в державному органі, органі місцевого самоврядування, на підприємстві, установі чи організації (далі — підприємства), та строки повідомлення, визначає Порядок організації та ведення військового обліку призовників, військовозобов’язаних та резервістів, затверджений постановою КМУ від 30.12.2022 № 1487.

Мета, задля якої підприємства подають повідомлення:

  • забезпечити оперативне оновлення даних призовників, військовозобов’язаних та резервістів в облікових документах ТЦК в цілях персонально-якісного обліку в державі;
  • поінформувати ТЦК про роботодавця, з яким він може комунікувати, наприклад, у питаннях виклику працівника (коли йдеться про повідомлення про прийняття/звільнення з роботи).

Повідомлення подають до територіального центру комплектування та соціальної підтримки (далі — ТЦК), в якому перебуває на військовому обліку призовник, військовозобов’язаний або резервіст.

Особливості трудових договорів із сумісниками

Статті за темою

Усі статті за темою

План роботи з військового обліку на 2025 рік

Робота з військового обліку є важливим аспектом діяльності будь-якого підприємства, особливо в умовах мобілізаційної готовності. Створення детального плану допоможе систематизувати всі процеси, забезпечити точність даних та своєчасне виконання всіх необхідних заходів. Як скласти план роботи з військового обліку на 2025 рік зразок — у статті.
449

Відповідальний за військовий облік: кого призначати

Військовий облік на підприємстві здійснюється відповідальною посадовою особою. Як призначати відповідального за ведення військового обліку на підприємстві, в установі, організації? Відповідь знайдете у статті.
57493

Посадова інструкція інспектора з військового обліку

Необхідно скласти посадову інструкцію відповідального за військовий облік на підприємстві, але не знаєте з чого почати? Ми підготували для вас зразок посадової інструкції відповідального за військовий облік. Залишилось тільки скачати.
61404

Бронювання працівників на підприємстві під час воєнного стану

Під час воєнного стану порядок бронювання військовозобов’язаних передбачає два абсолютно різних механізми. У фокусі цієї статті відповіді на наступні питання: як забронювати працівника на період мобілізації, хто може забронювати працівника, чи можна забронювати мобілізованого працівника?
283173

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді