Колективний договір без дискримінації

Куди саме слід вносити положення щодо рівних прав працівників?

image71

Складаємо оголошення про вакансію без дискримінації

При укладанні колективних договорів слід враховувати Методичні рекомендації щодо внесення до колективних договорів та угод положень, спрямованих на забезпечення рівних прав і можливостей жінок та чоловіків у трудових відносинах, які затвердило  Міністерство соціальної політики.

Держпраці радить внести до колективного договору окремий розділ «Рівність і недискримінація», в якому і слід прописати аспекти забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків.

Урядові рекомендації мають на меті забезпечення єдиного підходу до визначення у колективних договорах та угодах вимог щодо умов, в яких жінки та чоловіки можуть вести трудову діяльність на рівній основі.

Окрім забезпечення рівних прав працівників та працівниць, це має дозволити більш ефективно використовувати наявні робочі ресурси та створить кращі умови для якісної конкуренції за кваліфіковану робочу силу.

За матеріалами Центрально-Західного міжрегіонального управління Держпраці

Особливості трудових договорів із сумісниками

Статті за темою

Усі статті за темою

Оформлення запису в трудовій про прийняття строковика на час відпустки з вагітності та пологів основної працівниці

Буде помилкою вказати у трудовій, що працівницю прийняли за строковим трудовим договором на час відпустки з вагітності та пологів. Як тоді зробити правильний запис?
16341

Колективний договір

Порядок укладання колективного договору викликає у роботодавців безліч запитань. Як має виглядати типовий колективний договір? Колективний договір: обов'язковий чи ні? Чи потрібно реєструвати колективний договір? Чи передбачено відповідальність за відсутність колективного договору? Знайдіть відповіді у статті
163640

Резюме у роботі кадровика

Резюме — це перший документ, який бачить роботодавець. Його мета — надати роботодавцю чітке уявлення про те, чому саме цей кандидат підходить для вакансії. Як обрати працівника за резюме? Відповідь на це та інші питання а також резюме (шаблон) — у статті.
1366

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді