Як провести новорічний корпоратив не безплатно, але й недорого

Бронювати ресторани, клуби й розважальні центри для новорічного корпоративу компанії починають ще в серпні й вересні. Але в цей період директор ще не може напевно сказати, чи буде компанія проводити корпоратив на виїзді, оскільки усе залежить від того, якими будуть фінансові результати. Коли з результатами ситуація зрозуміла, і вони доволі непогані, можна подумати й про корпоратив. Проте час згаяно — кращі майданчики розібрали. Ті, що залишилися, коштують дорого. І що ж робити — залишати працівників без свята? Звісно, ні …

Посеред двору офісу, в якому розташовується ваша компанія, установіть новорічну ялинку. Попередьте працівників, що зустріч Нового року пройде під відкритим небом і варто одягтися тепліше в той день, коли буде свято. Оголосіть конкурс на кращі ялинкові іграшки, створені своїми руками (і зі своїх матеріалів). Можливо, дехто з працівників приємно здивує вас своїм хенд-мейдом. Усі роботи підпишіть, указавши ім’я автора роботи, і повісьте на ялинку. А спеціальна комісія, яку ви створите, оцінить їх і вибере 10 кращих, за які автори отримають презенти.

Якщо є місце, залийте ковзанку або зробіть льодову доріжку. Не забудьте заздалегідь повідомити працівників, що можна принести ковзани. Запросіть компанію, яка зможе на вулиці випікати млинці. Подбайте, щоб були різні начинки. Варто потурбуватися в зимову пору й про зігрівальні напої — гарячий чай, кава, глінтвейн або грог.

Конкурс фільмів, які зняли самі працівники

Це ще одна ідея, що заслуговує на втілення. Уже зараз, у листопаді — початку грудня оголосіть конкурс короткометражних фільмів, знятих самими працівниками. Професійна техніка не потрібна, дозвольте знімати хоч на мобільний телефон з якісною камерою. Фільми покажете на великому екрані у залі, де зберуться усі працівники компанії й де власне проходитиме корпоратив.

Визначте тему фільмів. Наприклад, «Робота й життя» або «Робота в моєму житті». Жанр не має значення. Це може бути сюжет у стилі документального фільму. Скажімо, як працівниця добирається до роботи й що з нею відбувається в дорозі…

Зняти фільм — буде завданням для кожного структурного підрозділу. Напередодні корпоративу зберіть фільми. На початку заходу організуйте перегляд. Окремо нагородіть тих, чиї фільми журі визнало кращими. Щоб відзначити більше картин і їх творців, уведіть кілька номінацій. Наприклад, «Найкраще німе кіно», «Найзахопливіший сюжет», «Найцікавіша операторська робота», «Приз глядацьких симпатій». У кожній номінації виберіть переможця.

Варіанти подарунків переможцям конкурсу новорічних іграшок: недорого, але приємно

Гарним варіантом стане грошовий сертифікат на обід у ресторані на двох. Роботодавець, по суті, оплачує візит працівника із близькою людиною в ресторан. Якщо в компанії є власне кафе або їдальня, можете видати сертифікат на безплатні сніданки або обіди протягом певного періоду. Скажімо, на однин чи декілька тижнів.

Сертифікат на оплату навчання, не пов’язаного з роботою, теж приємно здивує працівника. Наприклад, курси англійської мови, малювання, танцювальні гуртки. Оплата може бути повною або частковою — 50% від вартості.


Стаття підготовлена за матеріалами журналу "Кадровик-01"

зміст

Як оперативно передати відомості про працівників на вебпортал ПФУ

Останні новини

Усі новини

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді