Як вийти заміж, не зашкодивши трудовій книжці

Працівниця вчетверте вийшла заміж і змінила прізвище. Відповідний запис про це потрібно зробити у трудовій книжці. Однак на титульному аркуші та на внутрішньому боці обкладинки трудової книжки немає вільного місця для відповідного запису. Розберімося разом, як вчинити в такій ситуації.
Чекліст кадровика Скачати документи відділу кадрів

Порядок внесення до трудової книжки інформації про зміну прізвища регламентовано пунктом 2.13 Інструкції про порядок ведення трудових книжок працівників, затвердженої наказом Мінпраці, Мін’юсту, Мінсоцзахисту від 29.07.1993 № 58 (далі — Інструкція № 58).

Так, зміна вноситься на першій сторінці (титульному аркуші) трудової книжки із зазначенням на внутрішньому боці обкладинки підстав для внесення цих змін (абз. 2 п. 2.13 Інструкції № 58).

Тому попереднє прізвище працівника необхідно закреслити, а нове прізвище зазначити поряд із закресленим або зверху над першим прізвищем. На внутрішній стороні обкладинки наприкінці трудової книжки вносимо запис про підстави зміни прізвища.

Приклад

«Прізвище Майборода змінено на Голобородько у зв’язку з реєстрацією шлюбу (свідоцтво про шлюб (серія 1-БК № 11225568), видане ВРАЦС Деснянського районного управління юстиції у м. Києві)».

Запис завіряємо підписом керівника підприємства (особи, відповідальної за ведення трудових книжок) та печаткою підприємства (відділу кадрів).


Стаття підготовлена за матеріалами журналу "Кадровик-01"

Письмові комунікації для кадровика

Останні новини

Усі новини

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді