Як вийти заміж, не зашкодивши трудовій книжці

Працівниця вчетверте вийшла заміж і змінила прізвище. Відповідний запис про це потрібно зробити у трудовій книжці. Однак на титульному аркуші та на внутрішньому боці обкладинки трудової книжки немає вільного місця для відповідного запису. Розберімося разом, як вчинити в такій ситуації.

Порядок внесення до трудової книжки інформації про зміну прізвища регламентовано пунктом 2.13 Інструкції про порядок ведення трудових книжок працівників, затвердженої наказом Мінпраці, Мін’юсту, Мінсоцзахисту від 29.07.1993 № 58 (далі — Інструкція № 58).

Так, зміна вноситься на першій сторінці (титульному аркуші) трудової книжки із зазначенням на внутрішньому боці обкладинки підстав для внесення цих змін (абз. 2 п. 2.13 Інструкції № 58).

Тому попереднє прізвище працівника необхідно закреслити, а нове прізвище зазначити поряд із закресленим або зверху над першим прізвищем. На внутрішній стороні обкладинки наприкінці трудової книжки вносимо запис про підстави зміни прізвища.

Приклад

«Прізвище Майборода змінено на Голобородько у зв’язку з реєстрацією шлюбу (свідоцтво про шлюб (серія 1-БК № 11225568), видане ВРАЦС Деснянського районного управління юстиції у м. Києві)».

Запис завіряємо підписом керівника підприємства (особи, відповідальної за ведення трудових книжок) та печаткою підприємства (відділу кадрів).


Стаття підготовлена за матеріалами журналу "Кадровик-01"

Як оперативно передати відомості про працівників на вебпортал ПФУ

Останні новини

Усі новини

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді