Наказ про надання додаткового дня відпочинку донору

UA RU
Працівники, які є донорами, мають певні пільги у сфері праці, зокрема отримують право на додатковий день відпочинку за кожне здавання крові або її компонентів.
Чекліст кадровика Скачати документи відділу кадрів

Роботодавець має надати донору додатковий день відпочинку зі збереженням середнього заробітку після кожного дня здавання крові, зокрема в разі здавання крові у вихідні, святкові та неробочі дні. Оформлюють додатковий день відпочинку наказом. За бажанням працівника цей день може бути приєднано до щорічної відпустки або використано в інший час протягом року після дня здавання крові чи її компонентів

Зверніть увагу! Статус «Почесний донор України» надає право на використання щорічної відпустки у зручний для нього час

Якщо працівник на день здавання крові не перебував у трудових відносинах або перебував на обліку в центрі зайнятості, то й права на додатковий день відпочинку не має.

Право на пільги не залежить від умов трудового договору (основне місце роботи чи сумісництво, повна зайнятість чи часткова). Тож, якщо донор працює за трудовими договорами на кількох підприємствах, усі роботодавці зобов’язані забезпечити йому пільги, передбачені статтею 9 Закону про донорство.

Зразок Наказу про надання додаткового дня відпочинку донору

(СКАЧАТИ ЗРАЗОК НАКАЗУ)

Наказ про надання додаткового дня відпочинку донору


Стаття підготовлена за матеріалами журналу "Кадровик-01"



зміст

Письмові комунікації для кадровика

Останні новини

Усі новини

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді