Подання до ТЦК та СП списку громадян, що підлягають приписці до призовних дільниць: порядок та зразок

Автор
порталу «Кадровик-01»
Щороку до 1 грудня усі підприємства зобов’язані подавати до Територіального центру комплектування та соціальної підтримки (далі — ТЦК та СП) списки працівників, які підлягають приписці до призовних дільниць. Кого включати в такий список та інші вимоги до подання, — читайте у статті.

Керівники підприємств щороку зобов’язані подавати до ТЦК та СП списки громадян України, які підлягають приписці до призовних дільниць (ч. 5 ст. 14 Закону України «Про військовий обов’язок і військову службу» від 25.03.1992 № 2232-XII; далі — Закон № 2232).

Форма для подання

Форма для інформування — Список громадян ______ року народження, які підлягають приписці до призовних дільниць (далі — Список). Унормована форма у Додатку 6 до Порядку організації та ведення військового обліку призовників, військовозобов’язаних та резервістів, затвердженого постановою КМУ від 30.12.2022 № 1487  (далі — Порядок № 1487).

 

Список громадян, які підлягають приписці до призовної дільниці

Список громадян, які підлягають приписці до призовної дільниці СКАЧАТИ

Строк подання Списку

Відповідальний за військовий облік складає Список і подає до військкомату до 1 грудня (п. 34 Порядку № 1487).

Увага!

За поданими списками ТЦК та СП приписують до призовних дільниць юнаків, яким у рік приписки виповнюється 17 років. Строк приписки — січень-березень.

Кого включати до Списку

Включіть до Списку працівників, яким у рік приписки — у 2024 році — виповниться 17 років. Це особи 2007 року народження. Список складіть у алфавітному порядку.

Увага!

Включіть до Списку всіх юнаків незалежно від громадянства, факту відбування покарання в місцях позбавлення волі за вироками суду, стану здоров’я, постійного чи тимчасового проживання (роботи, навчання).

 

Куди подавати Список

ТЦК та СП приписують до призовних дільниць громадян України чоловічої статі з метою взяття їх на військовий облік, визначення наявних призовних ресурсів, ступеня придатності до військової служби, встановлення освітнього рівня, здобутої спеціальності або професії, рівня фізичної підготовки, вивчення особистих якостей (ч. 1 ст. 14 Закону № 2232).

Військовий облік на підприємстві

Допризовників приписує ТЦК та СП за місцем проживання (ч. 3 ст. 14 Закону № 2232). Тож, відповідальний за військовий облік на підприємстві подає Список до ТЦК та СП за місцем проживання працівника-допризовника.

Порада

Не подавайте один Список до ТЦК та СП за місцем реєстрації підприємства, якщо на підприємстві працюють іногородні працівники-допризовники. ТЦК та СП урахує надання інформації про допризовників, які проживають на його території, однак передавати інформацію всім іншим ТЦК та СП не буде. Це обов’язок підприємства.

 

Працівників-допризовників — немає. Чи треба звітувати?

Законодавство не зобов’язує роботодавця це робити. Проте не містить норми, яка б давала змогу не складати список громадян, які підлягають приписці до призовних дільниць, якщо юнаки відповідного віку не працюють на підприємстві.

Повідомте ТЦК та СП про те, що юнаки, які підлягають приписці до призовних дільниць, не працюють на підприємстві. Форма листа-повідомлення — довільна.

Відповідальність за неподання Списку

Вид і розмір відповідальності встановлює стаття 210-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення. На посадову особу підприємства в мирний час штраф 200-300 неоподаткованих мінімумів доходів громадян  (далі — нмдг), а в особливий період — 300-500 нмдг.

В Україні наразі триває особливий період. Тож розмір штрафу — 5100-8500 грн.



зміст

Рекомендація місяця від редакції порталу «Кадровик-01»

Запрошуємо на вебінар «Новий закон про мобілізацію — аналіз змін, наслідки», який відбудеться 9 травня. Спікер — юрист, сертифікований експерт з військового обліку Юлія Видиборець.

Щоб переглянути вебінар та отримати сертифікат, реєструйтеся Система «Експертус Кадри» святкує День народження

Новий закон про мобілізацію — аналіз змін, наслідки

Останні новини

Усі новини

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді