Статті за темою Електронні документи та електронний документообіг

Електронні документи та електронний підпис
Робота з електронними документами відрізняється від роботи з паперовими. Ця стаття допоможе не припуститися помилок і запровадити електронний документообіг за вимогами чинного законодавства. Така навичка стане у пригоді вже сьогодні, адже Україна впроваджує електронний документообіг, електронні документи й електронний підпис у всіх сферах суспільного життя
4074
Електронний документообіг: від створення до зберігання документів підприємства
Електронний документообіг в Україні вже довів свої переваги. Наразі все більше підприємств переходять на цю форму документування. Тож розглядаємо особливості формування та зберігання електронних документів з урахуванням змін у законодавстві.
25495
Як технічно організувати дистанційну роботу
Більшість підприємств працюють в особливому режимі. Щоб запобігти поширенню інфекційного захворювання, багатьох працівників перевели на віддалену роботу. Які сервіси допоможуть налагодити роботу з дому, — з’ясуєте у статті.
3596
5 головних помилок при формуванні справ у листуванні
Колеги, які ігнорують різноманітність носіїв листів і не враховують їх особливостей, мають проблеми з формуванням справ. Дізнайтеся 5 типових помилок, які допускають секретарі, та їх наслідки. А головне — довідайтесь, як їх виправити.
5413
Оформлення заяви в електронній формі
Для підвищення ефективності та оперативності роботи, зокрема використовують трафаретні форми документів. Як оформлювати заяви в електронній формі? Розказуємо порядок та показуємо зразок.
24013
Реєстрація наказів в електронній формі: як оформити журнали
Деякі підприємства в Інструкції з діловодства можуть прописувати норму щодо реєстрації документів у електронній формі, зокрема і кадрових наказів. Як у такому разі оформлювати журнали реєстрації наказів при передаванні на архівне зберігання?
29976
Кадрове діловодство лише в електронній формі: так чи ні?
Є підприємства, які категорично відмовляються від паперового документообігу, зокрема кадрові документи ведуть лише в електронній формі з використанням електронного цифрового підпису. А чи правомірно це? Поговорімо.
9794
Особова справа та особова картка в електронному вигляді: чи допустимо?
Підприємство починає впроваджувати «управлінську» версію 1С 8.3, яка передбачає перехід до електронної системи документообігу. Які документи відділу кадрів можна вести в електронній формі? Чи можна вести особові справи та особові картки П-2 у програмі 1С за умови, що на підприємстві буде затверджено Положення про електронний документообіг? Відповіді на ці та інші питання — у наших експертних роз`ясненнях.
10803