Статті за темою Трудовий договір з працівником

Строковий трудовий договiр: зразок і порядок укладання
Що таке строковий трудовий договір, ніби й зрозуміло з самої назви, але є нюанси. В яких випадках правомірно укладати строковий договір? Як оформити прийняття й що при цьому слід перевірити? Роз’яснюємо деталі, зокрема, про строкові трудові договори в умовах воєнного стану та додаємо зразок строкового трудового договору 2024.
116094
Ключове про трудовий договір зі зразком
Конституція України кожному громадянину гарантує право на працю. Реалізація цього права починається з укладання трудового договору. Що таке трудовий договір та його види? Який вид та форму договору обрати? З якого моменту трудовий договір вважається укладеним? У чому полягає відмінність трудового договору від цивільно-правових договорів? Як виглядає приклад трудового договору? Які можливості діють в період воєнного стану? Ми підготували для вас роз’яснення та зразок трудового договору 2024.
249350
Різниця між трудовим та цивільно-правовим договором
Трудовий договір та цивільно правова угода — два види договорів, що найчастіше укладаються між роботодавцем та працівником. Вони мають ряд важливих відмінностей, які впливають на права та обов’язки сторін, а також на порядок припинення відносин. У цій статті ви знайдете основні відмінності між трудовим та цивільно-правовим договором а також корисні поради щодо того, що краще обрати трудовий чи цивільно-правовий договір
1615
Призупинення трудового договору в умовах воєнного стану
На початку військової агресії рф в трудовому законодавстві України з’явилося нове поняття — призупинення трудових відносин. Як законно та ефективно здійснити призупинення трудового договору в умовах воєнного стану та повернути працівників на роботу? Як слід оформляти кадрові документи у такому разі та що необхідно знати про наслідки призупинення трудового договору? Покроковий алгоритм дій кадровика з підказками чекає на вас у статті.
85171
Трудовий договір про роботу за сумісництвом: укладаємо правильно
Працівник має право укладати трудовий договір як і в одній, так і в декількох установах, організаціях одночасно. Таке право передбачає частина 2 статті 21 КЗпП. Тому працівник, окрім основного трудового договору, має можливість укласи і трудовий договір про роботу за сумісництвом.
62193
Трудовий договір ФОП з працівником: зразок та порядок оформлення
Фізична особа — підприємець (ФОП) може самостійно здійснювати підприємницьку діяльність, а може використовувати працю найманих працівників. Бланк трудового договору між працівником і ФОП, порядок його заповнення та зразок у статті.
82651
Оформлення гіг-контракту
Одним з останніх трендів в IT-галузі є використання гіг-контрактів, на відміну від договорів з ФОПами, які дають змогу бізнесу залучати працівників для виконання конкретних завдань або проєктів. В Україні гіг-контракт між гіг-спеціалістом та резидентом можливо оформити в межах правового режиму Дія Сіті.
6085
Трудовий договір з нефіксованим робочим часом: особливості укладення
Одним із видів трудового договору є трудовий договір з нефіксованим робочим часом. Як прийняти працівника на роботу за трудовим договором з нефіксованим робочим часом, що передбачає алгоритм укладення такого договору та які особливості роботи з нефіксованим робочим часом, читайте у статті.
14937
Спрощені трудові відносини
Спрощені трудові відносини наразі можна застосовувати тільки на час воєнного стану. Водночас зміни, запроваджені відповідним законом, внесені до КЗпП.  Припускаємо, що законодавці планують, щоб роботодавці з працівниками перейшли до індивідуального регулювання трудових відносин. Хто може застосовувати спрощений режим? Як укладати трудовий договір й оплачувати працю працівників,  — роз’яснюємо у статті
6616