Для звільнення головбуха бюджетної установи за власним бажанням більше не потрібне погодження Держказначейства

Наказом Міністерства фінансів України від 18.07.2014 № 764 внесено зміни до Порядку погодження призначення на посаду та звільнення з посади головного бухгалтера бюджетної установи, затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 21 лютого 2011 року № 214

Наказом Міністерства фінансів України від 18.07.2014  № 764 внесено зміни до Порядку погодження призначення на посаду та звільнення з посади головного бухгалтера бюджетної установи, затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 21 лютого 2011 року № 214.

Відтак для погодження звільнення з посади головного бухгалтера (крім випадків, передбачених абзацом другим цього пункту) керівником бюджетної установи надсилається до відповідного органу Державної казначейської служби України у порядку, визначеному у пункті 4 цього Порядку, подання щодо погодження звільнення з посади (далі - подання про звільнення) головного бухгалтера на наступний день після виникнення підстав для звільнення з посади, визначених законодавством.

У разі звільнення з посади головного бухгалтера за власним бажанням та у зв’язку з виходом на пенсію керівником бюджетної установи надсилається до відповідного органу Державної казначейської служби України лист, у якому наводиться зазначена інформація з посиланням на розпорядчий документ про звільнення, копія якого додається до цього листа.

Наказ набирає чинності з дня його офіційного опублікування.

Як оперативно передати відомості про працівників на вебпортал ПФУ

Статті за темою

Усі статті за темою

Попередження про звільнення за 2 місяці: зразок та особливості оформлення

Обов’язком роботодавця у разі скорочення чисельності чи штату працівників та звільнення у зв’язку з ліквідацією установи є повідомлення працівника про наступне звільнення за два місяці. Зразок листа-повідомлення про звільнення працівника та особливості його вручення розкриваємо у статті.
111286

Звільнення за власним бажанням: стаття, оформлення, відпрацювання

Звільнення працівника за власним бажанням — процедура, через яку виникає не менше судових спорів, ніж через інші підстави для звільнення. Крім того, звільнення за власним бажанням викликає додаткові запитання через воєнний стан в Україні. Порядок такого звільнення та його особливості під час війни, роз’яснюємо у статті
638251

Підстави для виплати та розмір вихідної допомоги при звільненні

Законодавство встановлює мінімальний розмір вихідної допомоги при звільненні працівника з роботи. Однак, роботодавець має право збільшити розмір вихідної допомоги у колективному договорі. Чи передбачає обмеження щодо виплати вихідна допомога при скороченні пенсіонера та які гарантії забезпечує вихідна допомога при звільненні військовослужбовцям — читайте у статті.
5268

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді