Нові умови проведення конкурсного відбору банків, що здійснюватимуть виплату пенсій та зарплат бюджетникам

І надалі преференції мають банки, в яких держава володіє часткою понад 75%. Уповноважені банки, які визначені переможцями конкурсу на право виплати пенсій, грошової допомоги та заробітної плати працівникам бюджетних установ і у тримісячний строк не забезпечили виконання нових вимог, припинять виконання функцій уповноваженого банку

Постановою КМУ «Деякі питання виплати пенсій, грошової допомоги та заробітної плати працівникам бюджетних установ» 22.09.2016 № 662 затверджено в новій редакції:

  • Порядок виплати пенсій та грошової допомоги через поточні рахунки в банках (далі — Порядок виплат № 662);
  • Порядок проведення конкурсного відбору банків, через які здійснюється виплата пенсій, грошової допомоги та заробітної плати працівникам бюджетних установ (далі — Порядок конкурсу № 662).

Так, до участі в конкурсі допускаються банки, що мають активи, частка яких становить не менш як 1% активів банківської системи або контрольний пакет акцій яких належить міжнародним фінансовим та банківським установам, які мають міжнародний рейтинг інвестиційного класу від міжнародно визнаних рейтингових агенцій або у яких держава володіє часткою понад 75%, та які на час проведення конкурсу відповідають таким вимогам:

  • протягом останніх 6 місяців Нацбанком не застосовувалися заходи впливу у вигляді обмеження, зупинення чи припинення здійснюваних банком операцій;
  • не мають фінансової заборгованості перед Фондом гарантування вкладів фізичних осіб щодо сплати зборів, штрафів, пені;
  • не мають заборгованості із сплати податків і зборів;
  • протягом останніх 12 місяців щодо яких або до власників істотної участі в яких, або до пов’язаних осіб яких не було застосовано Україною, іноземними державами — членами Організації економічного співробітництва та розвитку чи ЄС санкцій;
  • здійснюють емісію електронних платіжних засобів (платіжних карток).

Окрім того, розширено перелік державних органів, що входять до складу конкурсної комісії, зокрема, до її складу включено представників ПФУ, а також Нацбанку (до цього представників Нацбанку залучали до роботи в конкурсній комісії за згодою), а також представників інших державних органів (за згодою).

Конкурси проводитиме конкурсна комісія двічі на рік — 10 липня та 10 грудня за умови надходження конкурсної документації більше ніж від 1 претендента з дати оголошення про проведення конкурсу, але не пізніше ніж за 10 календарних днів до дати проведення конкурсу.

У разі коли дата проведення конкурсу припадає на святковий або вихідний день, конкурс проводитиметься наступного робочого дня.

Також визначено перелік документів, які банки-претенденти подаватимуть для участі в конкурсі.

Про результати конкурсу конкурсна комісія письмово повідомлятиме всім претендентам протягом 10 робочих днів з дати визначення переможців конкурсу і розміщуватиме інформацію про результати конкурсу на офіційному веб-сайті Мінфіну.

Окрім того, Мінфін постійно проводитиме моніторинг дотримання переможцями конкурсу вимог Порядку конкурсу № 662.

Порядком виплат № 662 визначено, що виплата пенсій та грошової допомоги здійснюватиметься за місцем проживання одержувачів у населених пунктах, в яких функціонують вибрані одержувачами уповноважені банки, їх відокремлені підрозділи (філії, відділення, представництва тощо).

Одержувачі самостійно вибиратимуть уповноважений банк для відкриття поточного рахунка. Утім, АТ «Ощадбанк» і надалі залишатиметься єдиним уповноваженим банком для внутрішньо-переміщених осіб.

Ольга Савченко,
експерт Експертус: Кадри

Особливості трудових договорів із сумісниками

Статті за темою

Усі статті за темою

Неявки в підсумованому обліку робочого часу

Характерною особливістю підсумованого обліку робочого часу є те, що тривалість робочих часів упродовж облікового періоду може мати відхилення від норми робочого часу. Про такі відхилення від норми робочого часу, як неявки в підсумованому обліку робочого часу (відпустки, тимчасова непрацездатність тощо) та надурочна робота читайте у статті.
23

Склад документів особової справи працівника

Вічне запитання з кадрової практики: чи долучати до особової справи згоду на обробку персональних даних… Відповідь — ні! Дізнайтесь: які документи можна і потрібно формувати до особової справи працівника, а чого у жодному разі там не має бути.
159532

Розробка, укладення та виконання колективних договорів

Колективний договір — це угода між роботодавцем та колективом працівників (зазвичай представлений профспілкою), яка регулює умови праці, оплати праці, соціальні пільги, трудові права та обов’язки сторін. У статті ви дізнаєтеся про порядок укладення колективного договору та внесення змін до нього.
5787

Словник кадровика

Словник кадровика — це збірка спеціалізованих термінів і понять, які використовуються в галузі управління персоналом і кадрового обліку. Докладніше про словник кадровика та використання абревіатур в HR-сфері — у статті.
81

Оформлення запису в трудовій про прийняття строковика на час відпустки з вагітності та пологів основної працівниці

Буде помилкою вказати у трудовій, що працівницю прийняли за строковим трудовим договором на час відпустки з вагітності та пологів. Як тоді зробити правильний запис?
16386

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді