Ати-бати, йдуть солдати: розпочато літній призов на строкову військову службу до Нацгвардії

У Національній Гвардії України не повідомляють про кількість призовників, яких мають призвати на строкову військову службу.

08.08.2017 в Україні стартував позачерговий призов до Національної гвардії України. Таку інформацію підтвердив в інтерв’ю «5 каналу» прес-офіцер Нацгвардії Руслан Музичук.

Нагадаємо, що Указом Президента України від 07.07.2017 № 178/2017 у серпні 2017 року на строкову військову службу до Нацгвардії призвуть придатних за станом здоров’я до військової служби чоловіків — громадян України:

  • яким до дня відправлення у військові частини виповнилося 20 років;
  • старших осіб, які не досягли 27-річного віку,

і які не мають права на звільнення або відстрочку від призову на строкову військову службу.

Як зазначили в Генштабі, такий призов проводять у зв’язку з недобором в Національну гвардію під час травневого призову. Руслан Музичук додає: «Найперша причина теперішнього призову — це те, що кількість завдань збільшується і тому потрібно збільшити кількість строковиків для виконання цих завдань. Нині, наприклад, перед нацгвардійцями визначено 19 завдань, які потрібно виконувати». При цьому скільки набиратимуть строковиків — інформація закрита».

Окрім того, Музичук наголосив, що призвані строковики не нестимуть службу в зоні АТО. Після підготовки вони виконуватимуть функції із забезпечення громадського порядку на території областей, в яких проходитимуть службу, а також спеціальні завдання Національної гвардії.

За інформацією 5 каналу

Особливості трудових договорів із сумісниками

Статті за темою

Усі статті за темою

Заміна призваного працівника

Хоча в період дії воєнного стану на строкову військову службу не призивають, можете скористатись цим алгоритмом при заміні мобілізованого працівника. В заявах та наказах не вказуйте лише, що це строкова військова служба.
5550

Осінній призов на строкову службу 2019: алгоритм для кадровика

Протягом жовтня – грудня 2019 року в Україні проходить осінній призов на строкову військову службу. Як діяти кадровику, коли працівника призвали на строкову військову службу 2019. Які законодавчі гарантії закріплені за працівником-призовником, — розкажемо у статті.
24488

Осінній призов офіцерів запасу 2018: призивають вдвічі більше, ніж планувалось

У листопаді 2018 року військовий вишкіл пройде 1000 офіцерів запасу замість планованих 500-та. Детально про те, чим зумовлено збільшення кількості призовників та кого призиватимуть, — у статті.
10204

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді