Унесено зміни до Інструкції про службові відрядження

При застосуванні платіжної картки для проведення розрахунків у безготівковій формі, працівнику відшкодовують збір за переказ грошових коштів електронними засобами (згідно з правилами платіжної системи) за наявності документального підтвердження його сплати.

Мінфін наказом від 28.07.2017 № 669 (далі — Наказ № 669) затвердив зміни до Інструкції про службові відрядження в межах України та за кордон, затвердженої наказом Мінфіну від 13.03.1998 № 59.

У наказі № 669 уточнено, що строк відрядження державного службовця протягом одного календарного року не може перевищувати 60 календарних днів, крім випадків, визначених законодавством. Причому державному службовцю, направленому в службове відрядження, заробітну плату за весь період відрядження виплачують відповідно до Закону України «Про державну службу» від 10.12.2015 № 889-VIII.

Читайте також: У відрядження — без авансу: чи можливо

Окрім того, якщо працівник у відрядженні застосував платіжну картку для проведення розрахунків у безготівковій формі, йому відшкодовують збір за переказ грошових коштів електронними засобами (згідно з правилами платіжної системи) за наявності документального підтвердження його сплати (виписки з карткового рахунку або іншого документу на паперовому носії, що підтверджує  суму сплаченого збору).

Наказом № 669 передбачено умови відшкодування вартості електронних квитків.

Дізнайтеся також:

Ольга Догадіна,
провідний експерт Експертус Кадри

Особливості трудових договорів із сумісниками

Статті за темою

Усі статті за темою

Виконання обов’язків директора на час відрядження: зразок наказу

Директор у відрядженні, а на підприємстві постійно виникають проблеми та завдання, які потребують оперативного розв’язання. Доручіть посадовій особі підприємства виконувати частину повноважень директора на час його відсутності
51579

Максимальний і мінімальний строки відрядження

На який строк відряджати працівника, роботодавець вирішує не тільки з огляду на завдання, що треба виконати. Є й часові обмеження. Мінімальний строк відрядження однаковий для приватного підприємства і бюджетної установи, а ось максимальний — різниться. Кадровик бюджетної установи знайде у цій статті бонус — таблицю з максимальними строками відряджень для різних категорій персоналу
12288

Журнал реєстрації відряджень працівників

Раніше після ознайомлення працівника, якого направляють у відрядження, з наказом про відрядження кадровик вносив про це інформацію в Журнал реєстрації відряджень.
18989

Наказ про скасування відрядження

Якщо напередодні відрядження працівник, наприклад захворів, а вам необхідно підготувати наказ про скасування відрядження, скористайтеся експертним зразком. Документ оформлений за вимогами нацстандарту ДСТУ 4163:2020.
19839

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді