Е-декларування 2018 стартувало. Що робити, коли загубили ключ ЕЦП

Держпраці підготувало рекомендації суб’єктам декларування з покроковим алгоритмом підготовчих дій

Управління Держпраці у Полтавській області нагадує, що з 01.01.2018 по 01.04.2018 проходить черговий етап подання е-декларацій. Держпраці рекомендує суб’єктам декларування:

  • перевірте адресу електронної поштової скриньки, яка вказана у персональному кабінеті Єдиного державного реєстру декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування (далі — Реєстр). Для роботи з Реєстром (отримання повідомлень, підтвердження зміни електронного цифрового підпису тощо) використовуйте поштові скриньки, які не знаходяться у доменній зоні “.ru” (наприклад: ukr.net, i.ua, email.ua, gmail.com тощо).
  • за необхідності зміни електронного цифрового підпису (далі — ЕЦП), зайдіть на сторінку входу до Реєстру https://portal.nazk.gov.ua та скористайтесь посиланням: «Я загубив/змінив свій приватний ключ». У полі «Поточна електронна адреса» вкажіть електронну поштову скриньку, з якою Ви зареєстровані в Реєстрі, та натисніть кнопку «Вислати код для відновлення». На вказану поштову скриньку надійде лист «Зміна ЕЦП | ЄДИНИЙ ДЕРЖАВНИЙ РЕЄСТР ДЕКЛАРАЦІЙ». Перейдіть за посиланням у листі, у полі АЦСК оберіть акредитований центр сертифікації ключів, в якому Ви отримали новий ЕЦП, оберіть файл нового ЕЦП, вкажіть пароль від нового ЕЦП та натисніть кнопку «Змінити ЕЦП». Після цього отримаєте повідомлення про розгляд заявки. Заявки на зміну ЕЦП розглядають протягом 1 доби у робочий час. Ви можете спробувати ввійти до Реєстру з новим ЕЦП через вказаний час та не очікувати листа з подальшими інструкціями.

Для перевірки працездатності ЕЦП скористайтесь online-сервісом накладання ЕЦП на електронні документи за посиланням: https://ca.informjust.ua/sign.

У разі виникнення проблем технічного характеру зверніться до служби технічної підтримки за тел.: +38(044)200-06-94 або адресою електронної пошти [email protected]. Зауважимо:

  • електронний лист направляйте з персональної електронної поштової скриньки, вказаної при реєстрації;
  • у темі листа зазначайте суть питання;
  • у листі зазначайте прізвище, ім’я та по-батькові, реєстраційний номер облікової картки платника податків (ІПН), викладіть суть питання.

За необхідності до листа додайте скріншот (зображення екрана) з помилкою.

Суб’єкти декларування, які отримували послуги ЕЦП централізовано у АЦСК ІДД ДФС можуть використовувати посилені сертифікати відкритих ключів протягом усього періоду е-декларування.

Окрім того, Держпраці нагадує, що з 01.01.2018 суб’єкт декларування у десятиденний термін має повідомляти про суттєві зміни у майновому стані у випадку отримання доходу, придбання майна на суму, яка перевищує 50 прожиткових мінімумів, встановлених для працездатних осіб на 01.01.2018 (85 тис. грн).

У разі відкриття суб’єктом декларування (членом його сім’ї) валютного рахунка в установі банку-нерезидента, він зобов’язаний у десятиденний строк письмово повідомити про це НАЗК, із зазначенням номера рахунка і місцезнаходження банку-нерезидента.

З відповідними методичними рекомендаціями щодо здійснення заходів фінансового контролю можна ознайомитися на сайті НАЗК.

За інформацією Управління Держпраці у Полтавській області

Особливості трудових договорів із сумісниками

Статті за темою

Усі статті за темою

Присвоєння рангу при прийнятті на державну службу

Закон України «Про державну службу» від 10.12.2015 № 889-VIII (далі — Закон № 889) передбачає такі поняття, як «категорії посад державної служби» та «ранги державних службовців». Насправді, таке нормативно-правове закріплення є досить позитивним досвідом, адже дозволяє не тільки розмежовувати рівень відповідальності різних посадовців, але і сприяє тенденції просування по службі
64029

Особова справа державного службовця

Служба управління персоналом державного органу приділяє чимало часу роботі з особовими справами державних службовців. Щоб заощадити час кадровикам, ми підготували перелік документів та порядок ведення особових справ держслужбовців.
40277

Зразок написання автобіографії

Автобіографія — це документ-життєпис, який особа складає сама про себе. Як правильно написати автобіографію? У якій послідовності? Дізнайтеся зі статті. У пригоді стане бланк автобіографії та зразок написання для держслужбовця
563618

Особова картка державного службовця

НАДС востаннє змінювало форму особової картки державного службовця у червні 2020 року. Однак особова картка держслужбовця, нова форма якої міститься у статті, до цього часу викликає низку питань. Як заповнювати особову картку держслужбовця? Що має містити заповнена особова картка державного службовця? Відповіді шукайте у статті.
44278

Обчислення стажу державної служби

При прийнятті особи на державну службу їй обчислюють стаж державної служби. Цей стаж дає право на встановлення державному службовцю надбавки за вислугу років, надання додаткової оплачуваної відпустки
43376

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді