Дипломи, видані в так званих ДНР та ЛНР, та АР Крим, недійсні на території України. Заява МОН

Студенти, які почали навчання до 2014 року в закладах вищої освіти України на території Донецької та Луганської областей, що опинилась під окупацією Росії, можуть продовжити навчання у будь-якому виші України.

Міністерство освіти і науки України наголошує, що дипломи та інші освітні документи, видані на тимчасово окупованих територіях Донецької і Луганської областей та АР Крим, не визнаються та не мають юридичної сили ані в Україні, ані в інших країнах світу.

Студенти, які почали навчання до 2014 року в закладах вищої освіти України на території Донецької та Луганської областей, що опинилась під окупацією Росії, можуть продовжити навчання у будь-якому виші України. Порядок поновлення визначений в наказі МОН від 19.01.2017 № 74.

Студенти, які проходили навчання після 20.02.2014 в системі вищої освіти на тимчасово окупованій території АР Крим та м. Севастополя, можуть пройти в українських вишах атестацію для визнання здобутих кваліфікацій, результатів навчання та періодів навчання. Порядок атестації визначений в наказі МОН від 19.05.2016 № 537.

Також у МОН нагадують, що вступники з окупованих територій Донбасу і Криму, які хочуть здобути українську освіту, можуть вступити до переміщених або уповноважених закладів вищої освіти за спрощеною процедурою. Для цього на базі зазначених вишів діятимуть освітні центри. Цього року вони працюватимуть з 4 червня до 28 вересня.

За інформацією Міністерства освіти і науки України

Особливості трудових договорів із сумісниками

Статті за темою

Усі статті за темою

Положення про проведення атестації працівників підприємства

Алгоритм проведення атестації працівників підприємства залежить від того, чи укладено на підприємстві колективний договір. Якщо колективний договір все ж таки є, його норми щодо атестації працівників мають бути продубльовані у Положенні про проведення атестації працівників.
9767

Зразок наказу про проведення атестації робочих місць

Якщо працівник має право на пенсію на пільгових умовах, до трудової книжки кадровик обов’язково має внести запис про атестацію робочого місця — на підтвердження цього права. Скачайте зразок наказу про проведення атестації робочих місць за вимогами ДСТУ 4163:2020
7121

Експертус Кадри: тепер спробувати може кожен

Система «Експертус Кадри» пропонує рішення професійних питань у зручній та доступній кожному формі. Тепер ви можете спробувати скористатися системою і відчути всі її переваги
3303

Працівники, які не підлягають атестації

Атестація працівників — одна зі складових роботи кадровика, яка допомагає керівнику прийняти рішення щодо удосконалення чи звільнення підлеглих. А чи усі категорії працівників можна атестувати? Розберімося.
4096

Звільнення працівника за результатами атестації

Для того щоб оцінити професійну кваліфікацію працівників та її відповідність виконуваній працівником роботі, працедавець може проводити атестацію працівників. Від результатів атестації залежить подальша діяльність працівника на підприємстві.
4524

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді