За неналежне оформлення працівників роботодавців чекає чималий штраф

Товариству з обмеженою відповідальністю, яке використовувало працю неоформлених працівників, доведеться сплатити штраф у розмірі 335 070 гривень.

У травні 2018 року ГУ Держпраці у Львівській області виявлено трьох неоформлених працівників, які фактично перебували у трудових відносинах із підприємством, що займається деревообробкою.

Інспектори зафіксували порушення вимог частини 3 статті 24 КЗпП, згідно з якою працівник не може бути допущений до роботи без укладення трудового договору оформленого наказом та повідомлення ДФС.

За неналежне оформлення працівників роботодавців чекає чималий штраф Читайте також: Як проходить перевірка — інспекційне відвідування роботодавця інспектором праці

Держпраці оштрафувало Товариство на 335 070 гривень — тридцять мінімальних зарплат, встановлених на момент виявлення порушення, за кожного працівника, щодо якого скоєно порушення (ст. 256 КЗпП).

За інформацією ГУ Держпраці у Львівській області

Особливості трудових договорів із сумісниками

Статті за темою

Усі статті за темою

Відповідальність за порушення законодавства про відпустки

Порушення законодавства про відпустки може мати серйозні наслідки для роботодавця. Інспектори праці перевіряють, чи надаються працівникам відпустки, чи є на підприємстві графік відпусток, чи виплачується компенсація за невикористану відпустку. Яку відповідальність за порушення законодавства про відпустки передбачає законодавство, читайте у статті.
27181

Відповідальність за порушення військового обліку на підприємстві

Державні органи, органи місцевого самоврядування, підприємства, установи та організації незалежно від форми власності та підпорядкування зобов’язані вести військовий облік працівників. Розглянемо, відповідальність за порушення у сфері військового обліку передбачена законодавством.
10129

Відповідальність за неведення особової картки П-2

Особова картка П-2 є документом, який містить важливу особисту інформацію про фізичну особу-працівника. Законодавством не передбачено прямих норм про відповідальність за неведення особової картки. Однак, чи є все-таки обов’язковим ведення особової картки — читайте у статті.
26980

Штрафи на роботодавців у 2023 році

За порушення у 2023 році так само будуть карати грошима. Роботодавець сплачує штраф (ст. 265 КЗпП). Винну посадову особу суд притягує до адміністративної відповідальності (ст. 41 КпАП)
30876

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді