Весняний призов на строкову службу розпочнеться у квітні

Призов тривалістю три місяці стає звичною практикою.

Президент України підписав Указ «Про звільнення в запас військовослужбовців строкової служби, строки проведення чергових призовів та чергові призови громадян України на строкову військову службу у 2019 році» від 30.01.2019 № 22/2019.

Строкова військова служба працівника: від призову до повернення на роботу

Як і в минулі роки на строкову військову службу військкомати призиватимуть чоловіків, яким до дня відправлення у військові частини виповнилося 20 років, та старших осіб, які не досягли 27-річного віку і не мають права на звільнення або відстрочку від призову на строкову військову службу.

Інфостенд: Підстави для звільнення або відстрочки від призову

Строк призову — три місяці. Уперше строк призову Президент продовжив до трьох місяців під час зимового призову в 2018 році, але, схоже, така практика стане звичною.

У 2019 році призов проходитиме:

  • у квітні — червні;
  • у жовтні — грудні.

⚡ ТОП-5 консультацій ⚡


Юлія Видиборець,
головний редактор системи «Експертус Кадри»

Особливості трудових договорів із сумісниками

Статті за темою

Усі статті за темою

Заміна призваного працівника

Хоча в період дії воєнного стану на строкову військову службу не призивають, можете скористатись цим алгоритмом при заміні мобілізованого працівника. В заявах та наказах не вказуйте лише, що це строкова військова служба.
5568

Осінній призов на строкову службу 2019: алгоритм для кадровика

Протягом жовтня – грудня 2019 року в Україні проходить осінній призов на строкову військову службу. Як діяти кадровику, коли працівника призвали на строкову військову службу 2019. Які законодавчі гарантії закріплені за працівником-призовником, — розкажемо у статті.
24490

Осінній призов офіцерів запасу 2018: призивають вдвічі більше, ніж планувалось

У листопаді 2018 року військовий вишкіл пройде 1000 офіцерів запасу замість планованих 500-та. Детально про те, чим зумовлено збільшення кількості призовників та кого призиватимуть, — у статті.
10204

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді