Змінилися вимоги до керівників та головбухів фінансових установ

Уточнили перелік фінансових установ, на які поширюються професійні вимоги до керівників та головних бухгалтерів

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері ринків фінансових послуг, розпорядженням від 06.12.2018 № 2131 внесла зміни до Професійних вимог до керівників та головних бухгалтерів фінансових установ, затверджених розпорядженням Державної комісії з регулювання ринків фінансових послуг України від 13.07.2004 № 1590 (далі — Професійні вимоги).

Нестандартні кадрові ситуації. Ви готові?

Професійні вимоги поширено на керівників та головних бухгалтерів таких фінансових установ:

  • страховиків;
  • кредитних спілок;
  • ломбардів;
  • інших фінансових установ (крім банків, установ - професійних учасників фондового ринку, інститутів спільного інвестування в частині їх діяльності на фондовому ринку, фінансових установ, які мають статус міжурядових міжнародних організацій, Державного казначейства України, державних цільових фондів, адміністраторів недержавних пенсійних фондів та недержавних пенсійних фондів).

Професійні вимоги до керівника фінансової установи:

  • вища освіта ступеня магістра або прирівняну до неї;
  • підвищення кваліфікації та складений екзамен на відповідність знань професійним вимогам за типовою програмою підвищення кваліфікації керівників, складеною за напрямом діяльності фінансової установи та затвердженою Нацкомфінпослуг. Тривалість курсу підвищення кваліфікації має бути не менше 72 годин;
  • п’ятирічний загальний стаж трудової діяльності, з якого стаж роботи керівником не менше двох років, зокрема, не менше одного року керівником на ринках фінансових послуг (для голови правління кредитної спілки та керівника ломбарду - стаж роботи керівником не менше одного року);
  • бездоганна ділова репутація. Особа не має бездоганної ділової репутації у разі наявності ознак, визначених пунктом 22 Ліцензійних умов провадження господарської діяльності з надання фінансових послуг (крім професійної діяльності на ринку цінних паперів), затверджених постановою КМУ від 07.12.2016 № 913 (далі — Ліцензійні умови).

⚡ ТОП-5 консультацій ⚡


Професійні вимоги до головного бухгалтера фінансової установи, крім підприємств, що становлять суспільний інтерес:

  • вища освіта не нижче ступеня бакалавра;
  • підвищення кваліфікації та складений екзамен на відповідність знань професійним вимогам за типовою програмою підвищення кваліфікації головних бухгалтерів, складеною за напрямом діяльності фінансової установи та затвердженою Нацкомфінпослуг. Тривалість курсу підвищення кваліфікації має бути не менше 72 годин;
  • стаж роботи керівником у сфері фінансової та/або бухгалтерської діяльності або стаж роботи на ринках фінансових послуг на посадах, пов’язаних з фінансовою або бухгалтерською діяльністю, не менше трьох років;
  • бездоганна ділова репутація.

З професійних вимог виключено норми щодо відсутності непогашеної судимості, відсутності стажу роботи керівником фінустанови — банкрута. Ці вимоги наведені в статті 22 Ліцензійних вимог. Тому немає необхідності дублювати їх в цьому нормативно-правовому акті.

Особливості трудових договорів із сумісниками

Статті за темою

Усі статті за темою

Довідник кваліфікаційних характеристик професій працівників: перелік випусків

Довідник кваліфікаційних характеристик професій працівників — це систематизований за видами економічної діяльності збірник описів професій, які наведено у Класифікаторі професій.
172508

Професійний стандарт кухаря

Професійний стандарт кухаря, розроблений у 2015 році з ініціативи роботодавців, професійних об’єднань та профільних навчальних закладів.
6035

Професійні стандарти в Україні

Із 1 січня 2017 року термін «професійний стандарт» з’явився в Кодексі законів про працю України та Законі «Про оплату праці». Наприкінці травня Уряд ухвалив Порядок розроблення та затвердження професійних стандартів. Розберімося, навіщо вони та як стосуються кадрової практики.
10705

Використання кваліфікаційних характеристик професій працівників при складанні штатного розпису

При розробленні штатного розпису, під час приведення кадрових документів у відповідність до Класифікатора професій, кадрова служба повинна враховувати завдання, обов’язки, кваліфікаційні вимоги, визначені для різних професій. Необхідну інформацію можна отримати з кваліфікаційних характеристик, що містяться у Випусках Довідника кваліфікаційних характеристик професій працівників (ДКХП).
10741

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді