Як виправляти помилку в повідомленні про прийняття на роботу — роз’яснення ДФС

Державна фіскальна служба роз’яснила, як виправити помилку в повідомленні про прийняття на роботу і наскільки штрафонебезпечна така хиба.

Подати повідомлення — святий обов’язок роботодавця. Кожного. Зробити це треба до того, як людина стане до роботи. Повідомляти ДФС треба тільки в разі укладення трудового договору. Про ЦПХ повідомляти не треба.

Форма повідомлення про прийняття працівника на роботу — у постанові КМУ від 17.06.2015 № 413.

Строк зберігання для повідомлень ДФС про прийняття працівників

Є два типи повідомлень:

  • початкове – використовуємо щоб інформувати про прийняття працівника;
  • скасовуюче — подаємо, якщо припустилися помилки та треба внести зміни до повідомлення.

Алгоритм від ДФС такий:

Якщо припустилися помилки як-от помилка в імені, по батькові, ідентифікаційному коді, даті прийняття, даті наказу тощо, подайте повідомлення типу "скасовуюче" з помилковими відомостями та водночас подайте повідомлення типу "початкове" з правильними даними.

Штрафів за таку помилку й уточнення інформації в законодавстві немає, тож виправляйте помилки і не лякайтеся, що оштрафують.

Аналогічну позицію висловила очільник експертної команди журналу «Кадровик-01» Ірина Житкова.

Команда «Експертус Кадри» за роз’ясненнями Головного управління ДФС у Запорізькій області

Особливості трудових договорів із сумісниками

Статті за темою

Усі статті за темою

Скасовуюче повідомлення про прийняття на роботу: коли і як подавати

Часом обставини складаються так, що новоприйнятий працівник не вийшов на роботу. В такому випадку необхідно повідомити ДПС про анулювання повідомлення про прийняття на роботу. В які строки це необхідно зробити? Чи передбачена відповідальність за неподання скасовуючого повідомлення про прийняття на роботу?
24384

Повідомлення про прийняття працівника на роботу

Перед тим як допустити нового працівника до виконання обов’язків, подайте повідомлення в податкову про прийняття його на роботу. Скачайте шаблон та скористайтеся зразком і підказками від наших фахівців, щоб правильно заповнити бланк повідомлення.
146406

Прийняття на роботу під час воєнного стану: що врахувати

На час воєнного стану пріоритет в трудовому законодавстві належить Закону № 2136. За яким договором приймати на роботу в умовах війни, кому можна встановлювати випробування, та як повідомити ДПС про прийняття нового працівника під час воєнного стану 2023, роз’яснюємо у статті.
32430

Як ФОП прийняти працівника на роботу

Порядок оформлення трудових відносин з найманими працівниками є однаковим для всіх роботодавців. Тому відповідно до ст. 21 КЗпП ФОП мають укладати трудові договори з найманими працівниками
4628

Виправлення помилки у повідомленні про прийняття на роботу

Працівника допускають до роботи лише після, зокрема ДФС про прийняття працівника на роботу. Під час заповнення повідомлення про прийняття на роботу з тих чи тих причин можна припуститися помилки. А чи можна та як її виправити?
9569

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді