Який розмір премії може бути у державних службовців? Роз’яснює Мінсоцполітики

Премію у розмірі, що перевищує 20%, державним службовцям можна виплатити за наявності економії фонду оплати праці

Який розмір премії може бути у державних службовців? Роз’яснює Мінсоцполітики

Мінсоцполітики (лист від 12.08.2019 № 14792/0/2-19/52) нагадало, що для державних службовців визначено такі види премій:

  • за результатами щорічного оцінювання службової діяльності;
  • місячна або квартальна відповідно до особистого внеску в загальний результат роботи державного органу (ст. 50 Закону України «Про державну службу» від 10.12.2015 № 889-VIII; далі — Закон № 889).

При цьому загальний розмір місячних або квартальних премій, які може отримати державний службовець за рік, не може перевищувати 30% фонду його посадового окладу за рік.

Як встановити держслужбовцю надбавку за вислугу років?

Премії, у т. ч. за результатами щорічного оцінювання службової діяльності, державним службовцям виплачують в межах фонду преміювання залежно від особистого внеску в загальний результат роботи державного органу.

Фонд преміювання державного органу встановлюється у розмірі 20% загального фонду посадових окладів за рік та економії фонду оплати праці (ч. 6 ст. 52 Закону № 889).

Мінсоцполітики зауважує, що виплата премії державним службовцям у розмірі, що перевищує 20%, можлива лише за наявності економії фонду оплати праці.

Який розмір премії може бути у державних службовців? Роз’яснює Мінсоцполітики Стане у пригоді особова справа державного службовця 2019

Натомість працівників патронатної служби та працівників державних органів, які виконують функції з обслуговування, преміюють відповідно до їхнього особистого внеску в загальні результати роботи в межах фонду преміювання відповідного державного органу. Умови, порядок та розміри преміювання зазначених категорій працівників визначають окремо в положенні про преміювання, що діє у відповідному державному органі (постанова КМУ «Питання оплати праці працівників державних органів» від 18.01.2017 № 15). При цьому на сьогодні розмір премії для вказаних категорій працівників граничним розміром законодавчо необмежено.

Робітникам, зайнятим обслуговуванням органів виконавчої влади, місцевого самоврядування та їхніх виконавчих органів, органів прокуратури, судів та інших органів, розмір премії встановлюють залежно від їхнього вкладу в кінцеві результати роботи. Конкретний розмір премії робітників граничними розмірами не обмежено (наказ Мінпраці «Про умови оплати праці робітників, зайнятих обслуговуванням органів виконавчої влади, місцевого самоврядування та їх виконавчих органів, органів прокуратури, судів та інших органів» від 02.10.1996 № 77).

Особливості трудових договорів із сумісниками

Статті за темою

Усі статті за темою

Присвоєння рангу при прийнятті на державну службу

Закон України «Про державну службу» від 10.12.2015 № 889-VIII (далі — Закон № 889) передбачає такі поняття, як «категорії посад державної служби» та «ранги державних службовців». Насправді, таке нормативно-правове закріплення є досить позитивним досвідом, адже дозволяє не тільки розмежовувати рівень відповідальності різних посадовців, але і сприяє тенденції просування по службі
63978

Особова справа державного службовця

Служба управління персоналом державного органу приділяє чимало часу роботі з особовими справами державних службовців. Щоб заощадити час кадровикам, ми підготували перелік документів та порядок ведення особових справ держслужбовців.
40266

Зразок написання автобіографії

Автобіографія — це документ-життєпис, який особа складає сама про себе. Як правильно написати автобіографію? У якій послідовності? Дізнайтеся зі статті. У пригоді стане бланк автобіографії та зразок написання для держслужбовця
563322

Особова картка державного службовця

НАДС востаннє змінювало форму особової картки державного службовця у червні 2020 року. Однак особова картка держслужбовця, нова форма якої міститься у статті, до цього часу викликає низку питань. Як заповнювати особову картку держслужбовця? Що має містити заповнена особова картка державного службовця? Відповіді шукайте у статті.
44270

Обчислення стажу державної служби

При прийнятті особи на державну службу їй обчислюють стаж державної служби. Цей стаж дає право на встановлення державному службовцю надбавки за вислугу років, надання додаткової оплачуваної відпустки
43331

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді