Публікувати закони в газетах – це архаїзм, або новий законопроєкт «Техноуряду»

Теми:
Міністр КМУ Дмитро Дубілет анонсував черговий законопроєкт, згідно з яким закони публікуватимуть лише на офіційних сайтах, а не газетах «Голос України» та «Урядовий кур'єр»

Сьогодні на своїй сторінці у Facebook Дмитро Дубілет оголосив, що до ВРУ подали законопроєкт, який «повинен позбавити нас від дивного архаїзму».

Публікувати закони в газетах – це архаїзм, або новий законопроєкт «Техноуряду»

Уряд технократів пропонує «публікувати закони та інші акти на офіційних сайтах, а не на папері, як і личить в XXI столітті».

Що буде з трудовими книжками. Стали відомі подробиці ➤

За словами пана Дубілета, цій ініціативі передувала така історія:

«Кілька тижнів тому Рада прийняла закон, який Кабмін дуже чекав — у нас під нього був уже передбачений комплекс заходів.

І ось, на наступний день, коли закон повинен був вийти в газеті і, таким чином, вступити в силу, ми виявили, що цього не сталося. Чому? Тому що співробітники друкарні сказали, що текст не помістився, і вони вирішили перенести його на наступний день!

Цей випадок був непорозумінням (напевно), але взагалі маніпуляції з друкарнями для відтягування вступу в силу законів траплялися в історії України не раз».

Міністр зазначив, якщо Рада прийме цей законопроєкт, доля «Голосу України» та «Урядового Кур'єру» теж буде обговорюватись.

Під публікацією Міністра у Facebook безліч коментарів із запитаннями на кшталт:

«Якою буде процедура перевірки автентичності текстів законів? Адже у 2013-2014 роках стикалася з тим, що тексти законів на сайті ВРУ відрізнялися від текстів в офіційних виданнях».

Продовжуємо слідкувати за долею нових законопроєктів.

Публікувати закони в газетах – це архаїзм, або новий законопроєкт «Техноуряду» Дізнайтеся також, чи скасують люстрацію в Україні?

Особливості трудових договорів із сумісниками

Статті за темою

Усі статті за темою

Розробка, укладення та виконання колективних договорів

Колективний договір — це угода між роботодавцем та колективом працівників (зазвичай представлений профспілкою), яка регулює умови праці, оплати праці, соціальні пільги, трудові права та обов’язки сторін. У статті ви дізнаєтеся про порядок укладення колективного договору та внесення змін до нього.
5741

Словник кадровика

Словник кадровика — це збірка спеціалізованих термінів і понять, які використовуються в галузі управління персоналом і кадрового обліку. Докладніше про словник кадровика та використання абревіатур в HR-сфері — у статті.
49

Оформлення запису в трудовій про прийняття строковика на час відпустки з вагітності та пологів основної працівниці

Буде помилкою вказати у трудовій, що працівницю прийняли за строковим трудовим договором на час відпустки з вагітності та пологів. Як тоді зробити правильний запис?
16342

Формування та облік внутрішнього опису документів особової справи працівника

Внутрішній опис відображає включення документів до справи і містить відомості про порядкові номери документів справи, їх індекси, дати, заголовки та номери аркушів справи, на яких розташований кожен документ. Внутрішній опис заповнює кадровик при первинному оформленні особової справи
126416

Декретна відпустка, або Будьте обережні з термінологією

Декретна відпустка в Україні — одна із трудових гарантій, що передбачена законом. Декретна відпустка по вагітності та декретна відпустка по догляду за дитиною є часто застосовуваною на різних підприємствах, в установах та організаціях, однак на сьогодні лишається низка практичних питань щодо того як оформляється декретна відпустка найманого працівника. Скільки триває декретна відпустка? Як оплачується декретна відпустка? Чи можна продовжити декретну відпустку? Чи відрізняється декретна відпустка у військовий час?
45643

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді