Міністр оборони підтримує скорочення терміну строкової військової служби

Андрій Загороднюк вбачає, що зменшення терміну служби в армії та якісне підвищення підготовки солдатів, стимулюватиме українців підписувати більше контрактів про подальшу службу.

Міністр оборони підтримує скорочення терміну строкової військової служби

Андрій Загороднюк
Міністр оборони України

В інтерв'ю агентству «Інтерфакс-Україна» Міністр оборони розповів: «Я за те, щоб залучати широкі верстви населення до армійської служби. Це має бути в нашій стратегії. Політика ще напрацьовується. Готового рішення ще немає, наразі ми працюємо з Генштабом і з українськими незалежними аналітичними центрами над новою концепцією. У тому вигляді, в якому строкова служба зараз, вона не має залишатися, тому що це не працює».

Міністр оборони підтримує скорочення терміну строкової військової службиДізнайтеся, як проходить призов на строкову військову службу

За словами А. Загороднюка, строкова служба не має значного впливу на здатність Збройних сил України. Військовослужбовці строкової служби не виконують завдань у зоні проведення Операції об'єднаних сил (ООС).

Як увільнити від роботи працівника, призваного на строкову військову службу

Пан Міністр наголосив: «Звісно, є сенс зменшувати термін. Багато хто не хоче, тому що це дуже довго, у них є якісь життєві плани і так далі. Якщо ми введемо систему, коли це буде набагато менший термін — це буде якісна підготовка, служба в бойових частинах — але не в зоні ООС, — де вони отримають досвід. Якщо ми зможемо кваліфіковано це подати як абсолютно унікальний життєвий досвід, людина буде підготовлена, пояснити, що в житті це буде дуже корисно і фізично, і морально, і з точки зору підготовки, — відсоток тих, хто залишиться, буде набагато більше. Але це буде цілком інша система, тому що цю систему реформувати надзвичайно важко. Набагато легше побудувати взагалі нову».

За інформацією агентства «Інтерфакс-Україна»

Особливості трудових договорів із сумісниками

Статті за темою

Усі статті за темою

Заміна призваного працівника

Хоча в період дії воєнного стану на строкову військову службу не призивають, можете скористатись цим алгоритмом при заміні мобілізованого працівника. В заявах та наказах не вказуйте лише, що це строкова військова служба.
5568

Осінній призов на строкову службу 2019: алгоритм для кадровика

Протягом жовтня – грудня 2019 року в Україні проходить осінній призов на строкову військову службу. Як діяти кадровику, коли працівника призвали на строкову військову службу 2019. Які законодавчі гарантії закріплені за працівником-призовником, — розкажемо у статті.
24490

Осінній призов офіцерів запасу 2018: призивають вдвічі більше, ніж планувалось

У листопаді 2018 року військовий вишкіл пройде 1000 офіцерів запасу замість планованих 500-та. Детально про те, чим зумовлено збільшення кількості призовників та кого призиватимуть, — у статті.
10204

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді