Уряд скасує повідомлення ДПС про прийняття на роботу директора

Повідомленням про прийняття керівника будуть вважати відомості, отримані органами ДПС з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань

Уряд скасує повідомлення ДПС про прийняття на роботу директора

Мінекономіки планувало скасувати повідомлення ДПС про прийняття на роботу. Однак наразі Мінекономіки оприлюднило проект постанови КМУ про зміни до постанови КМУ «Про порядок повідомлення Державній фіскальній службі та її територіальним органам про прийняття працівника на роботу» від 17.06.2015 № 413 (далі — Постанова № 413). Також Мінекономіки планує внести технічні правки до Порядку повідомлення у зв’язку з реорганізацією ДФС та запровадженням кваліфікованого електронного підпису замість ЕЦП.

Нарешті розв’яжуть проблему з повідомленням ДПС про прийняття директора. Повідомленням про прийняття на роботу керівника підприємства, установи, організації, будуть відомості, отримані органами ДПС з ЄДРПОУ.

Як оформляти документи за ДСТУ 4163:2020

Коли зміни набудуть чинності, подавати в ДПС повідомлення про прийняття на роботу керівника не доведеться.

Мета змін — усунути дублювання відомостей, адже зараз інформація про керівника приходить із двох джерел — ЄДРПОУ та повідомлення ДПС.

За інформацією Мінекономіки

Штрафи 2022

Особливості трудових договорів із сумісниками

Статті за темою

Усі статті за темою

Оформлення запису в трудовій про прийняття строковика на час відпустки з вагітності та пологів основної працівниці

Буде помилкою вказати у трудовій, що працівницю прийняли за строковим трудовим договором на час відпустки з вагітності та пологів. Як тоді зробити правильний запис?
16341

Колективний договір

Порядок укладання колективного договору викликає у роботодавців безліч запитань. Як має виглядати типовий колективний договір? Колективний договір: обов'язковий чи ні? Чи потрібно реєструвати колективний договір? Чи передбачено відповідальність за відсутність колективного договору? Знайдіть відповіді у статті
163640

Резюме у роботі кадровика

Резюме — це перший документ, який бачить роботодавець. Його мета — надати роботодавцю чітке уявлення про те, чому саме цей кандидат підходить для вакансії. Як обрати працівника за резюме? Відповідь на це та інші питання а також резюме (шаблон) — у статті.
1366

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді