Добровільний призов 2020: роз’яснення Міністра оборони щодо призову юнаків 18 та 19 років

Цьогоріч Президент України зменшив призовний вік чоловіків до 18 років. Міністр оборони Андрій Загороднюк пояснив, що юнаків віком 18 та 19 років призиватимуть на добровільній основі.

Добровільний призов 2020: роз’яснення Міністра оборони щодо призову юнаків 18 та 19 років

Як увільнити від роботи працівника, призваного на строкову військову службу

8 лютого під час прямого ефіру на одному з вітчизняних телеканалів Міністр оборони розповів: «У цьому році юнаків віком 18 та 19 років призиватимуть на добровільній основі. Ми вже розіслали відповідні роз’яснення обласним державним адміністраціям та наразі готуємо низку змін, зокрема до урядової постанови та правової бази оборонного відомства, аби унормувати це питання».

«Хочу ще раз наголосити, що цьогоріч з 20-ти років призов на строкову службу буде обов’язковим, а з 18 та 19-ти виключно за згодою призовників», — зазначив А. Загороднюк.

Міністр нагадав, що військовослужбовці строкової служи не залучаються до проведення операції Об’єднаних сил. При цьому громадяни України можуть підписувати контракт на проходження служби у Збройних Силах України вже з 18 років.

За словами міністра, відповідні роз’яснення невдовзі будуть опубліковані на офіційному вебсайті Міністерства оборони України.

За інформацією Міністерства оборони України

Особливості трудових договорів із сумісниками

Статті за темою

Усі статті за темою

Заміна призваного працівника

Хоча в період дії воєнного стану на строкову військову службу не призивають, можете скористатись цим алгоритмом при заміні мобілізованого працівника. В заявах та наказах не вказуйте лише, що це строкова військова служба.
5569

Осінній призов на строкову службу 2019: алгоритм для кадровика

Протягом жовтня – грудня 2019 року в Україні проходить осінній призов на строкову військову службу. Як діяти кадровику, коли працівника призвали на строкову військову службу 2019. Які законодавчі гарантії закріплені за працівником-призовником, — розкажемо у статті.
24492

Осінній призов офіцерів запасу 2018: призивають вдвічі більше, ніж планувалось

У листопаді 2018 року військовий вишкіл пройде 1000 офіцерів запасу замість планованих 500-та. Детально про те, чим зумовлено збільшення кількості призовників та кого призиватимуть, — у статті.
10204

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді