На строкову службу призвуть менше працівників, ніж минулої весни

Готуючись до весняного призову на строкову військову службу, КМУ визначив скількох українців призвуть і скільки це коштуватиме державі.

На строкову службу призвуть менше працівників, ніж минулої весни

Наказ про увільнення у зв’язку з призовом на строкову військову службу ⇗⇗⇗

Менш ніж за місяць стартує призов на строкову військову службу. І хоча раніше квітня жодного працівника до військової частини не відправлять, військкомати вже готуються і почали надсилати роботодавцям розпорядження про оповіщення працівників про їх виклик до військкомату.

Ви пам’ятаєте, що у цьому році президент зменшив вік призовників, а Міністр оборони запевнив, що осіб 18 — 19 років призиватимуть за бажанням. Тож до військкомату можуть викликати працівника, якому немає 18 років, але до кінця весняного призову виповниться 18.

Найбільшу кількість призовників наберуть у Дніпропетровській області — 1520, у Київській — 1281(із них 600 з Києва) та Харківській — 1140 осіб (Додаток 1 до розпорядження КМУ від 26.02.2020 № 179-р). Призов коштуватиме державі 70 730 759,8 грн.

Юлія Видиборець

головний редактор системи «Експертус Кадри»

Особливості трудових договорів із сумісниками

Статті за темою

Усі статті за темою

Заміна призваного працівника

Хоча в період дії воєнного стану на строкову військову службу не призивають, можете скористатись цим алгоритмом при заміні мобілізованого працівника. В заявах та наказах не вказуйте лише, що це строкова військова служба.
5568

Осінній призов на строкову службу 2019: алгоритм для кадровика

Протягом жовтня – грудня 2019 року в Україні проходить осінній призов на строкову військову службу. Як діяти кадровику, коли працівника призвали на строкову військову службу 2019. Які законодавчі гарантії закріплені за працівником-призовником, — розкажемо у статті.
24490

Осінній призов офіцерів запасу 2018: призивають вдвічі більше, ніж планувалось

У листопаді 2018 року військовий вишкіл пройде 1000 офіцерів запасу замість планованих 500-та. Детально про те, чим зумовлено збільшення кількості призовників та кого призиватимуть, — у статті.
10204

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді