Новий уряд обговорює коронавірус та обіцяє підвищити пенсії за рахунок зарплат чиновників

Про підвищення пенсій заявив новий прем'єр-міністр Денис Шмигаль на позачерговому засіданні ВРУ перед своїм призначенням на посаду. Головний санітарний лікар повідомив, що навчальні заклади закриють на карантин.

Новий Кабмін планує переглянути держбюджет та збільшити видатки на виплату пенсій. Кошти на це знайдуть, зменшивши зарплати і премії чиновникам.

Мінімальна зарплата 2020 ➤

Як заявив Денис Шмигаль: «Є ряд викликів. Це недопущення економічної та бюджетної кризи. Вважаю, що ми повинні переглянути бюджет на 2020 рік. Особливо, в частині збільшення виплат і пенсій для простих українців. Є витрати, які ми повинні зменшити. Це стосується зарплат і премій посадових осіб, в тому числі міністрів нового уряду, членів ряду наглядових рад та інших чиновників».

Новий уряд обговорює коронавірус та обіцяє підвищити пенсії за рахунок зарплат чиновників

Новопризначений прем’єр-міністр України
Денис Шмигаль

Нагадуємо, Парламент проголосував за нового прем’єра і новий склад уряду 4 березня.

Вже вранці 5 березня новообраний Кабінет міністрів провів перше засідання, де розглянули оргпитання щодо роботи нового уряду та обговорили протидію коронавірусу.

Питання на часі, адже за словами головного державного санітарного лікаря України Віктора Ляшка, Україна буде вимушена запровадити епідеміологічні заходи у зв’язку з поширенням коронавірусу Covid 2019: на певний час заборонити масові заходи й закрити навальні заклади.

Як оформляти документи за ДСТУ 4163:2020

Як зауважив Віктор Ляшко: «Найближчим часом ми, на жаль, будемо вимушені вводити обмежувальні протиепідеміологічні заходи. Ми будемо забороняти проведення масових заходів, конференцій, спортивних заходів та закриватимемо тимчасово школи на обмежувальні протиепідеміологічні заходи.

Будемо робити розрив навчальних процесів, щоб зменшити масові скупчення людей, бо всі ми знаємо, що вірус передається повітряно-крапельним шляхом і треба як мінімум за 1.5-2 метри перебувати від людини, щоб не інфікуватися.

Новий уряд обговорює коронавірус та обіцяє підвищити пенсії за рахунок зарплат чиновниківЯк знизити ризик інфікування

Не потрібно скуповувати маски, маски – це не захист. Це оманливе відчуття безпеки. Маска одягається лише на людину, в якої є симптоми гострої респіраторної хвороби – і тільки в тих випадках потрібно її носити. Ми не повинні створювати ажіотаж там, де його не повинно бути.

Купуйте мило, мийте руки з милом, обробляйте руки антисептиком. Будьте здорові, а ми гарантуємо, що країна наша буде в безпеці – в тому числі, біологічно».

За матеріалами сайту ВРУ та www.pravda.com.ua

Особливості трудових договорів із сумісниками

Статті за темою

Усі статті за темою

Словник кадровика

Словник кадровика — це збірка спеціалізованих термінів і понять, які використовуються в галузі управління персоналом і кадрового обліку. Докладніше про словник кадровика та використання абревіатур в HR-сфері — у статті.
34

Оформлення запису в трудовій про прийняття строковика на час відпустки з вагітності та пологів основної працівниці

Буде помилкою вказати у трудовій, що працівницю прийняли за строковим трудовим договором на час відпустки з вагітності та пологів. Як тоді зробити правильний запис?
16308

Формування та облік внутрішнього опису документів особової справи працівника

Внутрішній опис відображає включення документів до справи і містить відомості про порядкові номери документів справи, їх індекси, дати, заголовки та номери аркушів справи, на яких розташований кожен документ. Внутрішній опис заповнює кадровик при первинному оформленні особової справи
125636

Декретна відпустка, або Будьте обережні з термінологією

Декретна відпустка в Україні — одна із трудових гарантій, що передбачена законом. Декретна відпустка по вагітності та декретна відпустка по догляду за дитиною є часто застосовуваною на різних підприємствах, в установах та організаціях, однак на сьогодні лишається низка практичних питань щодо того як оформляється декретна відпустка найманого працівника. Скільки триває декретна відпустка? Як оплачується декретна відпустка? Чи можна продовжити декретну відпустку? Чи відрізняється декретна відпустка у військовий час?
45224

Як зробити запис в трудовій книжці про звільнення за власним бажанням

Запис про звільнення за власним бажанням в трудовій книжці повинен відображати точне формулювання законодавчої норми про звільнення з цієї причини. Які варіанти запису про звільнення за власним бажанням можуть бути та зразки таких записів, — у статті.
121766

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді