Попри карантин Держпраці проводить роз’яснювальну кампанію з детінізації зайнятості з-поміж роботодавців будівельної сфери

Інспектори праці Управління Держпраці у Тернопільській області та ГУ Держпраці у Київській області щодня виходять на будівельні майданчики, щоб роз’яснити роботодавцям і найманим працівникам переваги офіційного працевлаштування.

Попри карантин Держпраці проводить роз’яснювальну кампанію з детінізації зайнятості з-поміж роботодавців будівельної сфери

Під час зустрічей із представниками будівельної галузі посадові особи розповідають не лише про ризики незадекларованої праці, а й приділяють окрему увагу питанням профілактики виробничого травматизму під час виконання робіт.

Штрафи 2022

Зокрема, інспектори відділу з питань додержання законодавства застрахованих осіб, працевлаштування інвалідів, з питань дитячої праці та інших нормативно-правових актів, відділу нагляду у будівництві ГУ Держпраці у Київській області побували на спорудженні Подільсько-Воскресенського мостового переходу і зустрілися з працівниками ТОВ «Містобудівний загін №112». Головні державні інспектори відділу з питань додержання законодавства про працю, зайнятість та інших нормативно-правових актів, відділу нагляду у будівництві Головного управління Держпраці у Київській області взяли участь у превентивному заході, що відбувся в приміщенні Фастівської РДА, відвідали місця масової забудови в Київському регіоні. Також побували на будівельних майданчиках в містах Біла Церква, Васильків, у Вишневому, в селищах Гатне, Крюківщина, Чабани.

Консультація експертів

Інспектори праці Управління Держпраці у Тернопільській області провели роз’яснювальну роботу щодо неприпустимості допуску до роботи працівників без належного оформлення трудових відносин у будівельній галузі, а саме на одному з нових мікрорайонів міста Тернополя — «Північний», де ведеться інтенсивна забудова та розташована велика кількість будівельних майданчиків, в тому числі одного із забудовників Тернополя — ПП «Матла».

Підстави для інспекційного відвідування роботодавця

Держпраці нагадує, що під час першого етапу кампанії жодні заходи впливу на суб’єктів господарювання не застосовуватимуться, бо метою інформаційних заходів є не накладення штрафів та притягнення роботодавців до відповідальності, а нагадування про те, що трудові відносини мають бути офіційними і максимально прозорими, задля успішного ведення бізнесу та гідної мотивації до праці у працівників.

Інфостенд: 7 прав інспектора праці

Попри карантин Держпраці проводить роз’яснювальну кампанію з детінізації зайнятості з-поміж роботодавців будівельної сфери

Особливості трудових договорів із сумісниками

Статті за темою

Усі статті за темою

Відповідальність за порушення законодавства про відпустки

Порушення законодавства про відпустки може мати серйозні наслідки для роботодавця. Інспектори праці перевіряють, чи надаються працівникам відпустки, чи є на підприємстві графік відпусток, чи виплачується компенсація за невикористану відпустку. Яку відповідальність за порушення законодавства про відпустки передбачає законодавство, читайте у статті.
27170

Відповідальність за порушення військового обліку на підприємстві

Державні органи, органи місцевого самоврядування, підприємства, установи та організації незалежно від форми власності та підпорядкування зобов’язані вести військовий облік працівників. Розглянемо, відповідальність за порушення у сфері військового обліку передбачена законодавством.
10119

Відповідальність за неведення особової картки П-2

Особова картка П-2 є документом, який містить важливу особисту інформацію про фізичну особу-працівника. Законодавством не передбачено прямих норм про відповідальність за неведення особової картки. Однак, чи є все-таки обов’язковим ведення особової картки — читайте у статті.
26968

Штрафи на роботодавців у 2023 році

За порушення у 2023 році так само будуть карати грошима. Роботодавець сплачує штраф (ст. 265 КЗпП). Винну посадову особу суд притягує до адміністративної відповідальності (ст. 41 КпАП)
30872

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді