Доля сільського господарства та харчової промисловості під час карантину

Мінекономіки разом з аграрними асоціаціями обговорили, як працювати в умовах загрози зараження COVID-19.

Доля сільського господарства та харчової промисловості під час карантину

Заступник Міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Тарас Висоцький на онлайн нараді наголосив: «Підприємства, які працюють в сфері сільського господарства та харчової промисловості мають особливу важливість для забезпечення продовольчої безпеки, тому їхня діяльність не буде обмежуватися».

Т. Висоцький повідомив, що для діяльності тваринницьких комплексів та переробних підприємств, які мають працювати цілодобово розроблені інструкції у разі виявлення хворого на коронавірус. Відповідні інструкції будуть обговорюватися разом з асоціаціями.

«Ми розробляємо ідею запровадження тимчасового на таких об’єктах цілодобового режиму біобезпеки та інші рекомендації, щоб надати можливість працювати, адже відгодівлю тварин необхідно продовжувати, також треба виробляти продукти харчування тощо», — наголосив заступник Міністра.

Як захистити працівників від коронавірусу: алгоритм для кадровика

Тарас Висоцький повідомив, що наразі передумов до обмеження експорту аграрної продукції немає. До того ж Мінекономіки бажає продовження діяльності відкритих продовольчих ринків. «Ми виступаємо за те, щоб не обмежувати продовольчі ринки, крім того, до цього переліку важливо додати реалізацію насіння, засобів захисту рослин, саджанців та ветпрепаратів», — розповів Т. Висоцький.

Відтепер, у зв’язку з запровадження карантину, зустрічі з профільними асоціаціями будуть відбуватися щоденно.

За інформацією Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України

image79

Особливості трудових договорів із сумісниками

Статті за темою

Усі статті за темою

Формування та облік внутрішнього опису документів особової справи працівника

Внутрішній опис відображає включення документів до справи і містить відомості про порядкові номери документів справи, їх індекси, дати, заголовки та номери аркушів справи, на яких розташований кожен документ. Внутрішній опис заповнює кадровик при первинному оформленні особової справи
120678

Декретна відпустка, або Будьте обережні з термінологією

Декретна відпустка в Україні — одна із трудових гарантій, що передбачена законом. Декретна відпустка по вагітності та декретна відпустка по догляду за дитиною є часто застосовуваною на різних підприємствах, в установах та організаціях, однак на сьогодні лишається низка практичних питань щодо того як оформляється декретна відпустка найманого працівника. Скільки триває декретна відпустка? Як оплачується декретна відпустка? Чи можна продовжити декретну відпустку? Чи відрізняється декретна відпустка у військовий час?
45114

Як зробити запис в трудовій книжці про звільнення за власним бажанням

Запис про звільнення за власним бажанням в трудовій книжці повинен відображати точне формулювання законодавчої норми про звільнення з цієї причини. Які варіанти запису про звільнення за власним бажанням можуть бути та зразки таких записів, — у статті.
121322

Посадова інструкція заступника директора: як скласти

Заступник директора — це та людина, яка може повністю взяти на себе повноваження керівника за його відсутності. Як засвідчує практика, обов’язки заступників далеко не завжди відповідають тим, які визначено для перших керівників. Який обсяг завдань, обов’язків і прав доцільно передбачити в посадових інструкціях заступників директора підприємства? Відповіді знайдете у статті.
41063

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді