Нові сервіси для безкоштовного перевезення медиків від Uber та Укрзалізниці

МОЗ продовжує залучати партнерів для всебічної допомоги лікарям, які в умовах поширення коронавірусної інфекції рятують життя та здоров’я українців.

Нові сервіси для безкоштовного перевезення медиків від Uber та Укрзалізниці

⇉ Як запобігти коронавірусу й організувати роботу підприємства ⇇

Спеціальний сервіс для лікарів від Uber

Компанія Uber, яка раніше долучилася до ініціативи МОЗ та забезпечила 10 000 поїздок на таксі для медичних працівників до лікарень у містах, запускає новий проєкт Shuttle Heroes. Проєкт діятиме на території Києва та безкоштовно перевозитиме працівників медичних установ у період карантину.

Маршрути руху шатлів прокладені згідно з рекомендаціями Мінінфраструктури та розплановані так, щоб лікарі столиці могли дістатися до робочих місць і повернутися додому. На першому етапі роботи сервісу маршрути охоплять більше ніж 100 медичних установ Києва.

Сервіс буде доступний користувачам з промокодами. Промокоди будуть поширені через платформу helsi.me, а також за допомогою SMS та через адміністрацію лікарень.

⇉ Як оформити самоізоляцію працівника під час карантину ⇇

Безкоштовна соціальна програма від Укрзалізниці

Міністр інфраструктури Владислав Криклій повідомив: «Укрзалізниця запускає соціальну програму із безкоштовного підвозу медиків службовими поїздами з 31 березня. Міністерство інфраструктури надало необхідні погодження. Усі витрати з організації перевезень компанія бере на себе. Проїзд для медиків буде безкоштовним. Дякую Укрзалізниці за підтримку українських медиків».

В. о. голови правління АТ «Укрзалізниця» Желько Марчек додав: «Забезпечення сталої роботи економіки, підтримка критичних сфер для соціального захисту громадян – спільне завдання для нас усіх сьогодні. Укрзалізниця, як найбільший перевізник у державі та відповідальний бізнес, відсьогодні організовує безкоштовне перевезення медичних працівників своїми службовими поїздами».

➤➤ Як діяти, якщо працівники не можуть дістатися до роботи через обмеження роботи транспорту

Попередній перелік маршрутів та кількість місць, необхідних для перевезення, були розраховані на основі даних від місцевих органів влади.

Що необхідно медику для проїзду

  1. Підставою для проїзду буде службове посвідчення або інший документ, що підтверджує роботу у медичному закладі.
  2. Обов'язковою умовою перевезення є наявність засобів індивідуального захисту, а саме:
    • маска або респіратор;
    • рукавички.

Розклад руху службових поїздів Укрзалізниці надаватиметься органам місцевої влади для доведення до відома працівників медичних установ. Для уточнення графіку руху поїздів можна також звертатися на «гарячу лінію» Укрзалізниці за номером: 0 800 50 31 11.

Особливості трудових договорів із сумісниками

Статті за темою

Усі статті за темою

Формування та облік внутрішнього опису документів особової справи працівника

Внутрішній опис відображає включення документів до справи і містить відомості про порядкові номери документів справи, їх індекси, дати, заголовки та номери аркушів справи, на яких розташований кожен документ. Внутрішній опис заповнює кадровик при первинному оформленні особової справи
120679

Декретна відпустка, або Будьте обережні з термінологією

Декретна відпустка в Україні — одна із трудових гарантій, що передбачена законом. Декретна відпустка по вагітності та декретна відпустка по догляду за дитиною є часто застосовуваною на різних підприємствах, в установах та організаціях, однак на сьогодні лишається низка практичних питань щодо того як оформляється декретна відпустка найманого працівника. Скільки триває декретна відпустка? Як оплачується декретна відпустка? Чи можна продовжити декретну відпустку? Чи відрізняється декретна відпустка у військовий час?
45116

Як зробити запис в трудовій книжці про звільнення за власним бажанням

Запис про звільнення за власним бажанням в трудовій книжці повинен відображати точне формулювання законодавчої норми про звільнення з цієї причини. Які варіанти запису про звільнення за власним бажанням можуть бути та зразки таких записів, — у статті.
121323

Посадова інструкція заступника директора: як скласти

Заступник директора — це та людина, яка може повністю взяти на себе повноваження керівника за його відсутності. Як засвідчує практика, обов’язки заступників далеко не завжди відповідають тим, які визначено для перших керівників. Який обсяг завдань, обов’язків і прав доцільно передбачити в посадових інструкціях заступників директора підприємства? Відповіді знайдете у статті.
41063

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді