Уряд підвищив зарплату медикам, що задіяні в заходах проти COVID-19

Розмір доплати ― до 200% посадового окладу (з підвищеннями) з урахуванням обов’язкових доплат, надбавок пропорційно відпрацьованому часу.

Уряд підвищив зарплату медикам, що задіяні в заходах проти COVID-19

Закон про запобігання коронавірусу ➤ 6 новацій для кадровика

КМУ постановою від 23.03.2020 № 246 на період здійснення заходів, спрямованих на запобігання виникненню і поширенню, локалізацію та ліквідацію спалахів, епідемій та пандемій гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2 (далі — коронавірусна хвороба (COVID-19), визначений у постанові КМУ від 11.03.2020 № 211 до завершення здійснення зазначених заходів встановив додаткові доплати:

  • у закладах охорони здоров’я, що надають медичну допомогу хворим на коронавірусну хворобу (COVID-19) та уклали договір про медичне обслуговування населення за програмою державних гарантій медичного обслуговування населення за відповідним переліком та обсягом медичних послуг з Національною службою здоров’я, медичним та іншим працівникам, які безпосередньо зайняті на роботах з надання медичних послуг хворим на коронавірусну хворобу (COVID-19);
  • медичним та іншим працівникам спеціалізованих бригад для реагування на випадки коронавірусної хвороби (COVID-19) центрів екстреної медичної допомоги, які уклали договір про медичне обслуговування населення за програмою державних гарантій медичного обслуговування населення за відповідним переліком та обсягом медичних послуг з Національною службою здоров’я;
  • у державних закладах охорони здоров’я, що визначені у рішеннях відповідних центральних органів виконавчої влади для надання стаціонарної медичної допомоги хворим на коронавірусну хворобу (COVID-19), медичним та іншим працівникам, які безпосередньо зайняті на роботах з надання медичної допомоги хворим на коронавірусну хворобу (COVID-19).

Розмір доплати ― до 200% посадового окладу (з підвищеннями) з урахуванням обов’язкових доплат, надбавок пропорційно відпрацьованому часу.

Конкретний перелік посад працівників, яким встановлюють доплату, має затвердити керівник закладу охорони здоров’я.

МОЗ у триденний строк має прийняти нормативно-правові акти, необхідні для виконання цієї постанови.

Постанова набуде чинності одночасно із законом про внесення змін до Закону України «Про Державний бюджет України на 2020 рік», яким будуть встановлені видатки на здійснення доплат, визначених цією постановою. Нагадаємо, що 30.03.2020 ВРУ провалила голосування за зазначені зміни до держбюджету. За тиждень Уряд обіцяв доопрацювати проєкт закону та повторно подати в ВРУ.

Уряд підвищив зарплату медикам, що задіяні в заходах проти COVID-19Нові сервіси для безкоштовного перевезення медиків

Також 30.03.2020 народні обранці прийняли Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів, спрямованих на забезпечення додаткових соціальних та економічних гарантій у зв’язку з поширенням коронавірусної хвороби (COVID-2019)», який передбачає доплату медикам у розмірі до 300%. Наразі цей законом ще не зареєстрований. Тож чекаємо зміни до постанови № 246. Медики, які на передовій по боротьбі з коронавірусною хворобою (COVID-19) мають отримувати гідне забезпечення.

Ольга Догадіна

провідний експерт Експертус: Кадри

Письмові комунікації для кадровика

Статті за темою

Усі статті за темою

Пільги та компенсації чорнобильцям

Чорнобильці мають право на пільги, визначені Законом України «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи» від 28.02.1991 № 796-XII. Обсяг пільг залежить від категорії, до якої віднесено особу, постраждалу від аварії на ЧАЕС.
47611

Оплата праці на підприємстві

Оплата праці — одне із основних питань трудового права, ключовим аспектом якого є поняття «мінімальна зарплата». Система оплати праці в Україні передбачає багато видів: тарифна оплата праці, грейдова оплата праці, безтарифна оплата праці, тарифна система оплати праці, грейдингова система оплати праці, акордна система оплати праці та інші. Щоб не заплутатися у виборі системи оплати праці, читайте матеріал від наших експертів.
23387

Наказ про підвищення окладу: зразок

Наказ належатиме до групи наказів з кадрових питань тривалого строку зберігання та є первинними документами для нарахування зарплати
101955

Як виплачувати вихідну допомогу при звільненні

Роботодавцям слід пам’ятати як правило, — з працівником слід провести повний розрахунок при звільненні. Які є види виплати при звільненні та як вони різняться залежно від підстави звільнення, як нараховуються розрахункові та що містить в собі виплата компенсації при звільненні, які виплати при звільненні за власним бажанням передбачено законом — детально у статті
249032

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді