Уряд роз’яснив, як бути з працівниками категорії 60+ і хто контролюватиме їх вихід на вулицю

Обмеження, запроваджені урядом з 6 квітня, для людей похилого віку викликали резонанс у суспільстві. Маємо нові роз’яснення щодо «карантинних» заборон.

Уряд роз’яснив, як бути з працівниками категорії 60+ і хто контролюватиме їх вихід на вулицю

⇛ Як оформити самоізоляцію працівника ⇚

Чи можна людям 60 років та більше виходити на вулицю?

Люди від 60 років зараз мають перебувати вдома. Також вони мають утримуватися від контактів з іншими особами, окрім тих, з якими вони спільно проживають.

Люди, віком 60 років і старше, знаходяться в групі підвищеного ризику, відтак — потребують самоізоляції у визначеному ними місці. За статистикою ВООЗ, 95% жертв коронавірусу в Європі були віком понад 60 років.

Якщо я самотня людина похилого віку, в якої немає можливості купити продукти та ліки. Що мені робити?

Людям, які самоізолювались (крім хворих на COVID-19) та про яких немає кому подбати, дозволено відвідувати магазини, аптеки та інші місця торгівлі, які розміщені на відстані не більше ніж 2 кілометри від місця самоізоляції. Також вони мають дотримуватися масочного режиму та мати при собі посвідчення особи.

Увага!

Особи, старші за 60 років, про яких не має кому подбати можуть звернутися по допомогу до Управління (відділу) соціального захисту населення за місцем проживання. Уряд доручив обласним державним адміністраціям вжити додаткових заходів до виявлення та обслуговування одиноких осіб, які перебувають на самоізоляції, та організувати належний соціальний супровід. У тому числі це стосується придбання та доставки продуктів харчування та ліків соціальними працівниками.

Хто і як буде контролювати вихід людей похилого віку на вулицю?

Частоту виходу на вулицю контролює сама людина за умови дотримання рекомендацій. Робити закупівлі слід на тривалий часовий період, щоб мінімізувати необхідність виходити з дому. Наявність документів дозволить перевірити, чи не мусить людина перебувати на самоізоляції чи обсервації, а також чи не порушила вона дозволену відстань у 2 км від визначеного місця самоізоляції. Контроль за дотриманням цих правил здійснюють структурні підрозділи МВС.

Я пенсіонер. Як я зможу оплатити комунальні послуги?

Оплатити житлово-комунальні послуги можна дистанційно — через існуючі онлайн сервіси.

Крім того, найближчими днями Урядом буде прийнято рішення щодо можливості оплати житлово-комунальних послуг через уповноважені банки та Укрпошту. Громадяни, які отримують пенсії та грошові допомоги через банківські установи, зможуть дистанційно сплачувати за спожиті житлово-комунальні послуги. Для цього вони мають зареєструватись у системі дистанційного обслуговування або зателефонувати на «гарячу» лінію банку і надати інформацію про перелік ЖКП, які бажають оплатити дистанційно, та необхідні дані для оплати послуг з їх рахунків.

Одержувачі пенсій та грошових допомог також зможуть оплачувати житлово-комунальні послуги безпосередньо у листоноші під час отримання пенсії та грошової допомоги, або замовивши відповідну послугу, зокрема, телефоном.

image61

Якщо мені більше як 60 років, і в мене з’явились симптоми коронавірусної хвороби. Що мені робити?

Якщо у вас є сімейний лікар — телефонуйте йому. Номер телефону є в декларації та сайті лікарні. Також дізнатись телефон сімейного лікаря можна дізнатись у реєстратурі своєї лікарні.

Увага!

Не йдіть до поліклініки або лікарні й не сидіть в черзі на прийом.

Якщо у вас висока температура, ускладнене дихання, кашель, інші симптоми, а до сімейного лікаря додзвонитися не виходить, або у вас не підписана декларація — викликайте швидку за номером 103, або телефонуйте на «гарячу» лінію 1545 і залиште контактну інформацію про себе.

Так вам нададуть інформацію, якому лікарю з найближчої лікарні можна телефонувати.

Міфи і правда про коронавірус

Якщо мені більше 60 років, але я працюючий пенсіонер. Чи можу я ходити на роботу?

Залишатися вдома мають усі особи, які досягли 60-річного віку.

Виключення — особи, які працюють на підприємствах критичної інфраструктури та здійснюють заходи, пов’язані з недопущенням поширення COVID-19 і не можуть працювати віддалено. У такому випадку, ви маєте неухильно дотримуватися масочному режиму, соціальної дистанції в 1,5 метра, мати при собі посвідчення особи та посвідки з місця роботи. У всіх інших випадках роботодавець має перевести вас на дистанційну роботу у визначене вами місце самоізоляції або надати відпустку на період дії карантину.

Що таке об’єкти критичної інфраструктури?

До об’єктів критичної інфраструктури можуть бути віднесені підприємства, установи та організації незалежно від форми власності, які:

1) провадять діяльність та надають послуги в галузях енергетики, хімічної промисловості, транспорту, інформаційно-комунікаційних технологій, електронних комунікацій, у банківському та фінансовому секторах;

2) надають послуги у сферах життєзабезпечення населення, зокрема, у сферах централізованого водопостачання, водовідведення, постачання електричної енергії і газу, виробництва продуктів харчування, сільського господарства, охорони здоров’я;

3) є комунальними, аварійними та рятувальними службами, службами екстреної допомоги населенню;

4) включені до переліку підприємств, що мають стратегічне значення для економіки і безпеки держави;

5) є об’єктами потенційно небезпечних технологій і виробництв.

Тобто це всі ті структури державної, комунальної чи приватної форми власності, бездіяльність яких призведе до суттєвих втрат для життєдіяльності країни.

Як я захищений від звільнення, якщо мені більше 60 років?

Уточнення Уряду: відповідно до законодавства, звільнення у період дії карантину заборонено. Працівник може претендувати на відпустки — оплачувану або без збереження заробітної плати, або на дистанційну роботу. Якщо вас відправили у неоплачувану відпустку (простій), то держава планує оплачувати вам частину окладу на період карантину.

Коментар керівника групи експертів Експертус: Кадри Ірини Житкової

18.03.2020 Президент у відеозверненні закликав працівників, яких змушують звільнятися за власним бажанням, звертатися до поліції. Заступник голови Нацполіції — начальник Головного слідчого управління Максим Цуцкірідзе підтвердив, що в разі незаконного звільнення працівники можуть телефонувати за номером 102 або писати заяву в поліцію. Примус до звільнення — це грубе порушення законодавства про працю, за яке загрожує одне з покарань:

  • штраф 34—51 тис. грн;
  • позбавлення права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю строком до п’яти років;
  • арешт строком до шести місяців;
  • обмеження волі строком до двох років.

Такі суворі санкції встановлює стаття 172 Кримінального кодексу України.

Увага!

Уряд наголошує, що робота вдома не тягне за собою обмеження трудових прав держслужбовців та працівників.

КМУ рекомендував підприємствам, установам та організаціям усіх форм власності не звільняти працівників, які працюють вдома чи перебувають у відпустках без збереження зарплати на час карантину, за скороченням, за систематичне невиконання обов’язків та за прогули (постанова КМУ «Деякі питання забезпечення трудових прав державних службовців, працівників державних органів, підприємств, установ та організацій на час встановлення карантину у звʼязку із загостренням ситуації, повʼязаної з поширенням випадків гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2» від 25.03.2020).

Увага!

Частиною 3 статті 40 КЗпП заборонено звільняти з ініціативи роботодавця працівника, що перебуває у відпустці чи на лікарняному.

Якщо мені більше 60 років, чи можу я їздити на власному авто на дачу чи до іншого місця самоізоляції?

Рекомендовано вибрати одне місце ізоляції і не змінювати його до 24 квітня. Однак, якщо ви вирішите разово поїхати на дачу приватним авто, бо вибрали саме її місцем ізоляції — ви можете це зробити.

За інформацією Урядового порталу

Письмові комунікації для кадровика

Статті за темою

Усі статті за темою

Що входить до страхового стажу?

Під час війни трудове законодавство зазнає чималих змін. У результаті перед роботодавцями та працівниками постає питання: як зараховується стаж і як він впливає на нарахування пенсії?
55602

Графік відпусток: бланк та зразок оформлення

Бланк графіку відпусток — це документ, який дозволяє організації планувати і контролювати відпустки працівників протягом року. Щоб дізнатися, що передбачає графік відпусток (рекомендована форма), читайте цю статтю.
62282

Резюме у роботі кадровика

Резюме — це перший документ, який бачить роботодавець. Його мета — надати роботодавцю чітке уявлення про те, чому саме цей кандидат підходить для вакансії. Як обрати працівника за резюме? Відповідь на це та інші питання а також резюме (шаблон) — у статті.
1317

Різниця між дистанційною та надомною роботою та правила її оформлення

Надомна та дистанційна робота 2024 року не втрачає своєї актуальності через дію воєнного стану в країні. Щоб легко орієнтуватися надомна чи дистанційна робота та оформляти їх правильно, дізнайтеся, що спільного мають ці два види віддаленої роботи та чим саме вони відрізняються.
4839

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді