Кабмін продовжив карантин до 11 травня 

Проєкт постанови про продовження дії карантину ухвалено з певними послабленнями.  

Кабмін продовжив карантин до 11 травня

Робота підприємства в умовах карантину: обирайте свій сценарій

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль заявив: «Ми ухвалимо рішення про продовження карантину до 11 травня. Оскільки за розрахунками академії наук, пік ми очікуємо між 3 та 8 травня. У нас є дуже чіткий план виходу».


За словами Д. Шмигаля, план виходу з карантину складається із 5 етапів. Для початку необхідно визначити день кінця карантину.

«За оптимістичним прогнозами, цей день мав би настати 11 травня. Тому сьогодні будемо продовжувати карантин до цієї дати як умови настання цього першого дня, який буде символізувати початок виходу із карантину», — поінформував глава уряду.

Прем'єр-міністр розповів, що старт виходу з карантину стане можливий лише за умови, коли протягом 10 днів відсоток виявлених випадків захворювання в Україні не змінюватимеся, та буде коливатися у межах 5-7%, не більше.

Міністр охорони здоров'я Максим Степанов на засіданні уряду зауважив, що змінами до постанови №211 від 11.03.2020, окрім продовження карантину до 11 травня, планується:
  • дозволити перевезення громадським транспортом осіб, які виявили бажання стати донорами крові;
  • дозволити залучати до роботи працівників, яким необхідний обов'язковий медогляд, без його проходження, оскільки через карантинні обмеження проведення таких медичних оглядів ускладнено.

Також затверджується порядок проведення протиепідемічних заходів, пов'язаних із самоізоляцією. М. Степанов повідомив, що разом з Мінцифри доопрацьований додаток «Дія» для того, щоб був контроль за особами, які перебувають у самоізоляції.

Нагадуємо, що наразі в Україні на карантин закрито навчальні й торговельні заклади, крім продуктових магазинів, аптек, автозаправок і банків. Припинено роботу метрополітенів у Києві, Харкові та Дніпрі, міжміське й міжобласне автомобільне, залізничне та авіасполучення.

21 квітня Міністр охорони здоров’я повідомляв про майбутнє продовження карантину із запровадженням певних пом’якшень. За словами М.Степанова, будуть дозволені прогулянки парками у певній кількості осіб та обов'язково із засобами індивідуального захисту, будуть відкриті музеї та бібліотеки, але також з чіткими застереженнями стосовно дотримання карантинних обмежень щодо дистанції, засобів індивідуального захисту та з обов'язковим термоскринінгом на вході до закладу.

За інформацією Укрінформу

Особливості трудових договорів із сумісниками

Статті за темою

Усі статті за темою

Склад документів особової справи працівника

Вічне запитання з кадрової практики: чи долучати до особової справи згоду на обробку персональних даних… Відповідь — ні! Дізнайтесь: які документи можна і потрібно формувати до особової справи працівника, а чого у жодному разі там не має бути.
159393

Розробка, укладення та виконання колективних договорів

Колективний договір — це угода між роботодавцем та колективом працівників (зазвичай представлений профспілкою), яка регулює умови праці, оплати праці, соціальні пільги, трудові права та обов’язки сторін. У статті ви дізнаєтеся про порядок укладення колективного договору та внесення змін до нього.
5769

Словник кадровика

Словник кадровика — це збірка спеціалізованих термінів і понять, які використовуються в галузі управління персоналом і кадрового обліку. Докладніше про словник кадровика та використання абревіатур в HR-сфері — у статті.
75

Оформлення запису в трудовій про прийняття строковика на час відпустки з вагітності та пологів основної працівниці

Буде помилкою вказати у трудовій, що працівницю прийняли за строковим трудовим договором на час відпустки з вагітності та пологів. Як тоді зробити правильний запис?
16366

Формування та облік внутрішнього опису документів особової справи працівника

Внутрішній опис відображає включення документів до справи і містить відомості про порядкові номери документів справи, їх індекси, дати, заголовки та номери аркушів справи, на яких розташований кожен документ. Внутрішній опис заповнює кадровик при первинному оформленні особової справи
126886

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді