Українські призовники проходитимуть обов’язкову обсервацію

До армії допустять лише повністю здорових хлопців.

Українські призовники проходитимуть обов’язкову обсервацію

Як увільнити від роботи працівника, призваного на строкову військову службу

23 квітня на одному із телеканалів заступник глави МОЗ, головний державний санітарний лікар Віктор Ляшко повідомив, що призовники будуть допущені до лав ЗСУ тільки після того, як пройдуть обсервацію й отримають підтвердження, що не заражені на COVID-19.

В. Ляшко розповів, що у МОЗ щодня обговорюють на нарадах із силовими структурами України, зокрема, Міноборони рішення щодо протидії коронавірусу.

Українські призовники проходитимуть обов’язкову обсерваціюЯк запобігти коронавірусу й організувати роботу підприємства під час карантину

«Наразі ми працюємо постійно з Міністерством оборони так, як і з іншими силовими структурами. У нас відбуваються щоденні спільні наради, де ми проговорюємо і ухвалюємо рішення, які повинні впливати на епідемічну ситуацію в тих силових структурах і в оборонних структурах, які сьогодні несуть і захищають наші кордони», — повідомив головний санлікар країни.

В. Ляшко зауважив, що в умовах пандемії вкрай важливо зберегти боєздатність армії. Наразі, у Міноборони прораховують всі можливі ризики потрапляння коронавірусу до лав Збройних сил. Щоб запобігти цьому, до армії допускатимуть лише тих, хто отримає від лікарів підтвердження, що вони здорові.

Заступник глави МОЗ додав: «Так, в Міністерстві оборони є своя санітарно-епідеміологічна служба, яка була збережена, яка сьогодні працює і виконує свої функції. Але ми всі повинні розуміти, що ми живемо в період епідемії і значної епідемії, такої пандемії в світі не було, тому основне наше завдання, яке сьогодні є — це зберегти, в тому числі, боєздатність нашої армії. Тому всі заходи, які вживаються сьогодні Міністерством оборони, зокрема для призову, вони прораховують ризики. І допускатимуться люди до місць служіння, міст несення варти тільки після того, як вони пройдуть обсервацію і матимуть чітке підтвердження того, що вони не можуть занести збудник коронавірусної хвороби в місця дислокації Збройних Сил», — наголосив Віктор Ляшко.

За інформацією УНІАН

Особливості трудових договорів із сумісниками

Статті за темою

Усі статті за темою

Заміна призваного працівника

Хоча в період дії воєнного стану на строкову військову службу не призивають, можете скористатись цим алгоритмом при заміні мобілізованого працівника. В заявах та наказах не вказуйте лише, що це строкова військова служба.
5569

Осінній призов на строкову службу 2019: алгоритм для кадровика

Протягом жовтня – грудня 2019 року в Україні проходить осінній призов на строкову військову службу. Як діяти кадровику, коли працівника призвали на строкову військову службу 2019. Які законодавчі гарантії закріплені за працівником-призовником, — розкажемо у статті.
24492

Осінній призов офіцерів запасу 2018: призивають вдвічі більше, ніж планувалось

У листопаді 2018 року військовий вишкіл пройде 1000 офіцерів запасу замість планованих 500-та. Детально про те, чим зумовлено збільшення кількості призовників та кого призиватимуть, — у статті.
10204

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді