Держпраці роз’яснила, як оформити трудову книжку працівника фермерського господарства при звільненні

Хто підтверджує трудовий стаж працівника на господарстві.
Держпраці роз’яснила, як оформити трудову книжку працівника фермерського господарства при звільненні


Відповідно до статті 27 Закону України «Про фермерське господарство» (далі — Закон) видача трудових книжок членам фермерського господарства і громадянам, які працюють у ньому за трудовим договором (контрактом), та їх ведення здійснюються відповідно до законодавства України про працю.

5 настанов, щоб унести в трудову книжку запис про звільнення

Час роботи у фермерському господарстві членів господарства та осіб, які працюють у ньому за трудовим договором (контрактом), зараховується до загального і безперервного стажу роботи на підставі записів у трудовій книжці і документів, що підтверджують сплату внесків на соціальне страхування (ст. 34 Закону).

Управління Держпраці у Кіровоградській області нагадує, що порядок ведення трудових книжок визначає постанова КМУ «Про трудові книжки працівників» від 27.04.93 р. N 301( 301-93-п ) та Інструкція про порядок ведення трудових книжок працівників, затверджена наказом Мінпраці, Мінюсту, Мінсоцзахисту від 29.07.1993 N 58 (далі — Інструкція).

Держпраці роз’яснила, як оформити трудову книжку працівника фермерського господарства при звільненніНа підприємстві немає штампа «Виданий вкладиш». Чи можна такий напис зробити ручкою на вкладиші до трудової книжки?

Абзац третій пункту 4.1 Інструкції регламентує:

у разі звільнення осіб, які працювали в селянському (фермерському) господарстві за трудовим договором або припинення членства в селянському (фермерському) господарстві після відповідних записів у трудових книжках, зроблених головою селянського (фермерського) господарства, трудовий стаж у цьому
господарстві підтверджується підписом керівника, заступника, іншої уповноваженої на це особи та завіряється печаткою місцевого органу державної виконавчої влади.

Тобто, повноваження місцевого органу державної виконавчої влади щодо завірення печаткою трудового стажу працівників фермерських господарств визначені Інструкцією.

За інформацією Управління Держпраці у Кіровоградській області

Особливості трудових договорів із сумісниками

Статті за темою

Усі статті за темою

Як зробити запис в трудовій книжці про звільнення за власним бажанням

Запис про звільнення за власним бажанням в трудовій книжці повинен відображати точне формулювання законодавчої норми про звільнення з цієї причини. Які варіанти запису про звільнення за власним бажанням можуть бути та зразки таких записів, — у статті.
121315

Що входить до страхового стажу?

Під час війни трудове законодавство зазнає чималих змін. У результаті перед роботодавцями та працівниками постає питання: як зараховується стаж і як він впливає на нарахування пенсії?
56739

Погодження обробки персональних даних для передачі сканкопії трудової книжки до Пенсійного фонду

Згода на обробку персональних даних для передання сканкопіїї трудової книжки на перший погляд є важливим кроком у процесі забезпечення відповідності законодавству та захисту особистої інформації. Однак чи потрібна згода на обробку персональних даних для сканкопіїї трудової сьогодні та яку форму вона має, — читайте у статті.
34043

Аудит трудових книжок

Аудит трудових книжок слід проводити, зокрема, коли на роботу оформився новий кадровик та перед тим як подавати скановані копії трудових книжок для оцифрування до Пенсійного фонду. Детально про випадки проведення аудиту трудових книжок та про дії роботодавця і працівника у разі втрати трудової книжки читайте у статті.
41850

Зразок листа про отримання трудової книжки

Якщо працівник не прийшов до відділу кадрів у день звільнення і його трудову книжку зберігає роботодавець, необхідно надіслати йому поштове повідомлення із вказівкою про необхідність отримання трудової книжки. Щоб полегшити й прискорити собі роботу, скористайтеся зразком листа про необхідність отримання трудової книжки від Експертус Кадри.
66669

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді