Оприлюднено Методрекомендації із запобігання поширення COVID-19 на виробництві харчових продуктів

Блок під заголовком новини 1 Підпишіться на Telegram-канал Кадровик-01. Новини! Тримаємо руку на пульсі усіх змін без паніки та зайвої води

Ми вже відібрали головне для вас
Методрекомендації містять зразок декларації, заповнення якої є обов’язковим для потрапляння на територію оператора потужності.

Оприлюднено Методрекомендації із запобігання поширення COVID-19 на виробництві харчових продуктів

⇛ Як повернути працівників на роботу після карантину ⇚

Фахівці Мінекономіки та Держпродспоживслужби із залученням представників Food-бізнесу розробили Методичні рекомендації щодо запобігання поширенню гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, на потужностях з вирощування, утримання, забою, переробки і обігу тварин та виробництва харчових продуктів.

Документ ґрунтується на рекомендаціях ВООЗ «COVID-19 та безпека харчових продуктів: Керівництво для харчових підприємств». Мета — надати виробникам і операторам ринку більше інформації щодо їх можливих дій в умовах поширення COVID-19.

Оприлюднено Методрекомендації із запобігання поширення COVID-19 на виробництві харчових продуктівНаказ про видавання та використання працівниками захисних масок під час карантину

Методичні рекомендації містять таку інформацію:

Шляхи інфікування на COVID-19;

Симптоми, які можуть бути пов’язані з COVID-19;

Заходи з респіраторної гігієни та етикету кашлю;

Використання ЗІЗ, миття та дезінфекція рук;

Перевезення персоналу, сировини, харчових продуктів тощо;

Фізичне дистанціювання;

Інші профілактичні санітарні і протиепідемічні заходи;

Виявлення симптомів, які можуть бути пов’язані з COVID-19;

Виключення персоналу, який має симптоми, які можуть бути пов’язані з COVID-19, з робочого процесу;

Встановлення і моніторинг контактних осіб;

Порядок здійснення заходів, пов’язаних з самоізоляцією;

Дії медичного персоналу за появи у персоналу симптомів COVID-19.

Як оформити самоізоляцію працівника під час карантину

У додатках до Методрекомендацій знайдете:

Зразок декларації, заповнення якої є обов’язковим для потрапляння на територію оператора потужності;

Орієнтовний перелік заходів із забезпечення біологічної безпеки;

Приклад формування функціональних груп.

Згідно з Методрекомендаціями, роботодавці — виробники харчових продуктів повинні скласти письмові вказівки (інструкції) для свого персоналу щодо:

  • симптомів, які можуть бути пов’язані з COVID-19;
  • порядку інформування керівника групи реагування (включаючи контактний номер керівника групи реагування);
  • порядку отримання медичної допомоги;
  • порядку виключення персоналу оператора, який має симптоми, що можуть бути пов’язані з COVID-19, з робочого процесу.

Роботодавець повинен навчити персонал, який повинен бути здатним:

  • якомога раніше розпізнати симптоми, які можуть бути пов’язані з COVID-19;
  • знайти медичну допомогу;
  • мінімізувати ризик зараження іншого персоналу і інших осіб.

Роботодавці повинні встановити порядок, за яким персонал повідомлятиме керівнику групи реагування, а також медичному персоналу підприємства:

  • про наявність у них ознак коронавірусної хвороби;
  • про те, що вони є контактними особами.

Це необхідно для того, аби роботодавець мав змогу отримувати достовірну інформацію про поточну ситуацію із COVID-19 на ранніх стадіях та мав змогу оперативно усувати відповідний персонал з робочого середовища.

Скачайте Приклад локального акта Наказ про затвердження порядку дій на підприємстві, якщо працівник захворів на COVID-19

За матеріалами Мінекономіки

додаток

Служба в ОМС: вислуга років, надбавки та додаткові відпустки

Статті за темою

Усі статті за темою

Трудовий договір про роботу за сумісництвом: укладаємо правильно

Працівник має право укладати трудовий договір як і в одній, так і в декількох установах, організаціях одночасно. Таке право передбачає частина 2 статті 21 КЗпП. Тому працівник, окрім основного трудового договору, має можливість укласи і трудовий договір про роботу за сумісництвом.
78262

Військовий облік

Ведення військового обліку — обов'язкова умова діяльності підприємства будь-якої форми власності. Порядок військового обліку до цього часу викликає низку питань у зв’язку з динамічністю законодавства у цій сфері. Матеріал стане вашим путівником під час організації військового обліку на підприємстві з нуля, адже містить усі головні, як законодавчі, так і практичні положення про військовий облік для ведення обліку військовозобов'язаних
48921

Класифікатор професій: чинний

Національний класифікатор України «Класифікатор професій» призначений для застосування всіма роботодавцями під час підготовки штатного розпису чи для запису про роботу у трудові книжки працівників. У статті ви знайдете відповідь на такі питання: як працювати з Класифікатором професій та здійснювати пошук по класифікатору професій, для чого необхідний діючий Класифікатор професій, як працює класифікатор професій «пошук по назві»?
205159

Допомога на поховання

Втрата близької людини завжди є великим потрясінням для родини. У цей складний час держава, соціальні фонди та роботодавці надають фінансову підтримку у вигляді допомоги на поховання. Як оформлюється допомога на поховання працівника? Чи реалізовується на практиці допомога на поховання в Україні? Як виглядає зразок заяви на матеріальну допомогу на поховання? Відповіді на ці питання та усі нюанси, що тягне за собою грошова допомога на поховання — у статті
136175

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді