9000 осіб призвуть на службу до ЗСУ у червні-липні 2020 року

Роботодавці мають зберегти за працівниками, призваними на строкову військову службу, місце роботи, посаду та середню зарплату.

9000 осіб призвуть на службу до ЗСУ у травні-липні 2020 року

Міністерство оборони України на запит Укрінформу повідомило:

«Згідно з розпорядженням Кабінету міністрів України від 26.02.2020 №179-р (зі змінами) «Про затвердження чисельності громадян України, що підлягають призову на строкову військову службу, обсягу видатків для проведення призову у травні-липні 2020 року» буде призвано та відправлено для проходження строкової військової служби до Збройних сил України 9000 осіб».

Загалом у травні-липні цього року на строкову військову службу буде призвано 16 460 осіб:

  • 9 000 осіб до ЗСУ,
  • 5 460 — до Нацгвардії,
  • 1300 — до Державної прикордонної служби,
  • 700 — до Державної спеціальної служби транспорту України.
Нагадуємо, що роботодавець зобов’язаний зберігати за працівником, увільненим на час строкової військової служби, місце роботи, посаду, середню зарплату (ч. 3 ст. 119 КЗпП).

Як увільнити від роботи працівника, призваного на строкову військову службу

На питання Укрінформу щодо можливої зміни строків проведення осіннього призову у зв’язку з карантином, в Міноборони повідомили, що нині таке питання не розглядається.

В оборонному відомстві поінформували, що перед початком осіннього призову буде внесено на розгляд уряду відповідний проєкт розпорядження, де визначатиметься чисельність громадян, що підлягатимуть призову у жовтні-грудні 2020 року.

За інформацією Укрінформу

Рекомендація місяця від редакції порталу «Кадровик-01»

Запрошуємо на вебінар «Перевірки Держпраці під час воєнного стану», який відбудеться 23 травня. Спікер — посадова особа Держпраці. У програмі — підстави для перевірки, як уникнути штрафів, різниця між трудовим договором і ЦПХ.

❗️Якщо хочете отримати персональну відповідь від посадової особи Держпраці, поставте запитання до 20 травня включно в чат вебінару❗️

Щоб переглянути вебінар та отримати сертифікат, реєструйтеся Система «Експертус Кадри» святкує День народження

Перевірки Держпраці під час воєнного стану

Статті за темою

Усі статті за темою

Заміна призваного працівника

Хоча в період дії воєнного стану на строкову військову службу не призивають, можете скористатись цим алгоритмом при заміні мобілізованого працівника. В заявах та наказах не вказуйте лише, що це строкова військова служба.
4891

Осінній призов на строкову службу 2019: алгоритм для кадровика

Протягом жовтня – грудня 2019 року в Україні проходить осінній призов на строкову військову службу. Як діяти кадровику, коли працівника призвали на строкову військову службу 2019. Які законодавчі гарантії закріплені за працівником-призовником, — розкажемо у статті.
24173

Осінній призов офіцерів запасу 2018: призивають вдвічі більше, ніж планувалось

У листопаді 2018 року військовий вишкіл пройде 1000 офіцерів запасу замість планованих 500-та. Детально про те, чим зумовлено збільшення кількості призовників та кого призиватимуть, — у статті.
10077

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді