Працівники 60+ можуть вийти на роботу лише у кількох областях

Рішення про послаблення самоізоляції для осіб, старших за 60 років, ухвалили лише деякі регіональні комісії з ТЕБ та НС.

Працівники 60+ можуть вийти на роботу лише у кількох областях

Регіональні комісії ТЕБ та НС проаналізували критерії для чергового послаблення карантинних заходів, зокрема, можливості з 05.06.2020 не дотримувати самоізоляції для осіб старших за 60 років, як це передбачено останніми змінами до карантинної постанови від 20.05.2020 № 392 (постанова КМУ від 03.06.2020 № 435).

Вийти на роботу зможуть працівники віком від 60 років:

Чернігівщина теж поки не дозволила вихід із самоізоляції для осіб 60+. Такого рішення немає в протоколі Чернігівської обласної комісії ТЕБ та НС від 04.06.2020 № 21.

Працювати поки що не можуть й особи віком 60+ на Вінниччині. Обласна комісія ТЕБ та НС дозволила з 5 червня закладам громадського харчування приймати відвідувачів у приміщеннях, роботу фітнес-центрів та ДЮСШ. Утім, рішення про дозвіл не дотримувати самоізоляції особам старшим за 60 років комісія не ухвалювала (протокол від 04.06.2020 № 38)

Як повернути працівників на роботу після карантину

Не дозволили вийти із самоізоляції особам 60+ на Сумщині. Комісія не ухвалила рішення про послаблення такого протиепідемчного заходу (протокол Сумької обласної комісії ТЕБ та НС від 05.06.2020 № 14).

Станом на 09.06.2020 немає інформації щодо рішення обласної комісії ТЕБ та НС.

на Рівненщині. На сайті обладміністрації оприлюднено протокол комісії лише за 02.06.2020.

у Чернівецькій області, останній протокол комісії від 29.05.2020, рівень захворюваності залишається високим, тож радше за все особи 60+ і далі залишатимуться на самоізоляції.

Питання про вихід із самоізоляції осіб 60+ поки що залишається відкритим і для Києва. Міська комісія ТЕБ та НС засідатиме цього тижня. Міський голова Віталій Кличко повідомив на своїй сторінці у Telegram:

«Ми не можемо ризикувати здоров’ям людей і запроваджувати ще більші послаблення. Я розумію бізнес, розумію, що йому треба працювати. Але ми ж не хочемо знову повернутися до карантину?»

Київ поки не відкриватиме ресторани і кафе та басейни.

Як зауважив мер Києва:

«Уряд, як ви знаєте, дозволив більшості міст, де показники в межах визначених, перейти до наступного етапу послаблень. Зокрема, відкрити з 5 червня ресторани і кафе та басейни. У Києві на сьогодні один з трьох показників – щодо кількості хворих на сто тисяч населення - перевищує норму. І сьогодні становить 14,9. Тому, рішення щодо роботи в столиці ресторанів і басейнів місто ухвалить окремо. Виходячи із ситуації із захворюваністю в найближчі дні. Тобто, комісія із надзвичайних ситуацій міста розгляне це питання після Трійці»

Ірина Іванченко,

шеф-редактор Експертус Кадри

Штрафи 2022

Особливості трудових договорів із сумісниками

Статті за темою

Усі статті за темою

Словник кадровика

Словник кадровика — це збірка спеціалізованих термінів і понять, які використовуються в галузі управління персоналом і кадрового обліку. Докладніше про словник кадровика та використання абревіатур в HR-сфері — у статті.
106

Заява про відстрочку через інвалідність військовозобов’язаного

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від армії для особи з інвалідністю, адже його часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
26191

Заява на відстрочку у зв’язку із навчанням

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від мобілізації у зв’язку із навчанням, адже його часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
48267

Заява на відстрочку від мобілізації у зв’язку з утриманням трьох дітей

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від мобілізації у зв’язку з утриманням трьох дітей, адже його часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
34320

Заява на відстрочку від мобілізації через інвалідність члена сім’ї

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від мобілізації через інвалідність члена сім'ї. Його доволі часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
23289

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді