Робота на відкритих місцевостях у спеку. Що мають знати роботодавець та кадровик?

Жаркий мікроклімат викликає погіршення самопочуття працівників. Особливо це стосується тих, хто працює на відкритих місцевостях, у виробничих і громадських приміщеннях без кондиціонування. Забезпечити працівникам безпечні та нешкідливі умови праці — обов’язок роботодавця. Як раціонально організувати роботу працівників в спеку та скорегувати режим праці колективу?
Робота на відкритих місцевостях у спеку. Що мають знати роботодавець та кадровик?


Норми мікроклімату в межах робочої зони виробничих приміщень, закладів, установ, незалежно від їх форми власності та підпорядкування, регламентовані «Санітарними нормами мікроклімату виробничих приміщень», затвердженими постановою головного державного санітарного лікаря України від 01.12.1999 № 42.

Оптимальні та допустимі показники мікроклімату різняться в залежності від категорій робіт за показників важкості.

Норми температури повітря на робочих місцях у теплий період року

Увага!

+28оС — верхня межа температури на постійних робочих місцях (де працівники проводять більше ніж половину свого робочого часу або не менше 2-х годин поспіль). Робота при температурі повітря понад 37оС є екстремальною.

Якщо температура повітря більше ніж 37 ºС не рекомендується проведення робіт на відкритому повітрі. Роботодавцю слід змінити порядок робочого дня та перенести години роботи на ранковий або вечірній час.

Скоригувати графік роботи на період спеки можна двома способами:

  1. ввести додаткові перерви;
  2. оголосити простій.

Профілактика гіпертермії працівників

Під час робіт на відкритих місцевостях і температурі зовнішнього повітря 35ºС і вище, тривалість періодів безперервної роботи має складати 15-20 хвилин з наступною тривалістю відпочинку не менше 10-12 хвилин в охолоджуваних приміщеннях.

Допустима сумарна тривалість термічного навантаження за робочу зміну:

  • для опрацівників, які використовують спеціальний одяг для захисту від теплового випромінювання не повинна перевищувати 4-5 годин;
  • для працівників без спеціального одягу — 1,5-2 години.

Щоб захиститись від надмірного теплового випромінювання слід працювати у спеціальному одязі або одязі з натуральних тканин. Держпраці не рекомендує в умовах підвищеної температури допускати до роботи осіб молодше 25 та старше 40 років.

Поінформуйте працівників

Для профілактики зневоднення організму необхідно дотримуватися питного режиму. Оптимальна температура питної води, напоїв, чаю при цьому становить + 10-15 ºС.

Відшкодовувати втрату солей і мікроелементів, що виділяються з організму з потом, слід вживаючи підсолену воду, мінеральні лужні води, молочнокислі напої (знежирене молоко, молочну сироватку), соки, вітамінізовані напої, киснево-білкові коктейлі.

Пити воду слід часто і потроху. При температурі повітря понад 30ºС і виконанні робіт середньої тяжкості, потрібно випивати не менше 0,5 л води на годину — це близько одного стакану кожні 20 хвилин.

Для підтримки імунітету і зниження інтоксикації організму необхідно вживати фрукти і овочі.

Роботодавцю доцільно розмістити на видноті пам’ятку про те, як піклуватися про здоров’я в спеку.

За ДСН 3.3.6.042-99 тривалість періодів праці та відпочинку під час ремонтних робіт виробничого устаткування за температури повітря понад 28 °С:

Температура повітря

( оС)

Тривалість одноразових періодів (хв.)

Співвідношення праці і відпочинку

праці

відпочинку

28

36

24

1,5

30

34

25

1,33

32

32

26

1,2

34

30

27

1,10

36

28

28

1

38

26

29

0,90

40

24

30

0,80

За інформацією Управління Держпраці у Полтавській області

Особливості трудових договорів із сумісниками

Статті за темою

Усі статті за темою

Неявки в підсумованому обліку робочого часу

Характерною особливістю підсумованого обліку робочого часу є те, що тривалість робочих часів упродовж облікового періоду може мати відхилення від норми робочого часу. Про такі відхилення від норми робочого часу, як неявки в підсумованому обліку робочого часу (відпустки, тимчасова непрацездатність тощо) та надурочна робота читайте у статті.
20

Бланк табеля обліку робочого часу

Табель обліку робочого часу (бланк П-5) використовується для контролю відпрацьованих годин, відпусток, лікарняних та інших видів часу, що враховуються для розрахунку заробітної плати. У цій статті Ви знайдете відповіді на такі питання: як здійснюється облік робочого часу у військових, який вигляд має бланк табеля робочого часу, як правильно заповнити бланк табеля обліку робочого часу?
56092

Що входить до страхового стажу?

Під час війни трудове законодавство зазнає чималих змін. У результаті перед роботодавцями та працівниками постає питання: як зараховується стаж і як він впливає на нарахування пенсії?
57089

Надурочні роботи: як залучати працівників

Працівники не встигають виконати доручену роботу протягом робочого дня або зміни, і роботодавець вирішив провести надурочні роботи. У чому ж полягає надурочна робота і порядок її проведення? Кого можна долучити до таких робіт, а кого забороняє законодавство? Як здійснюється розрахунок надурочного робочого часу його облік? Відповіді на усі питання стосовно порядку застосування надурочних робіт та регулювання аспектів про надурочні роботи КЗпП — пояснюємо крок за кроком у матеріалі
28115

Прийняття на роботу неповнолітніх

Праця неповнолітніх осіб — нині актуальна тема. Працевлаштування неповнолітніх в Україні та особливості звільнення неповнолітніх з роботи хоч і регулюються законодавством, однак лишають низку питань для роботодавців. Способи працевлаштування неповнолітніх, тривалість відпустки для неповнолітніх, дозвіл на працевлаштування неповнолітніх, додаткові підстави звільнення для неповнолітніх, про все це — у статті
12317

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді