З 1 вересня Уряд планує підвищити зарплати медикам другої і третьої ланки

Відповідний документ КМУ може розглянути вже 19 червня.

З 1 вересня Уряд планує підвищити зарплати медикам другої і третьої ланки


Міністр охорони здоров’я України Максим Степанов на засіданні Кабінету Міністрів України 17.06.2020 наголосив: «Нам потрібно підвищити заробітну плату усім лікарям, медичним працівникам та молодшому і середньому персоналу, які працюють на другій і третій ланці надання медичної допомоги. Тобто спеціалізованим і високоспеціалізованим закладам охорони здоров’я».

За попередньою інформацією, відповідний документ буде винесений на розгляд Уряду під час наступного засідання. При цьому найближче позачергове засідання КМУ може відбутися вже цієї п’ятниці, 19 червня.

☝ Чи може фельдшер обійняти посаду головної медсестри

Зауважимо, що Президент України Володимир Зеленський на традиційній селекторній нараді щодо запобігання поширенню коронавірусу вже обговорив можливість підвищення зарплат лікарям, медсестрам і санітарам, які працюють у закладах вторинної ланки (надають спеціалізовану медичну допомогу), з 1 вересня 2020 року.

«Медична реформа не спрацювала для лікарів другої ланки. Їхні зарплати мізерні. Допоки не запрацює нова система нарахування зарплат у 2021 році, ми впровадимо проміжне рішення, і зарплати наших медиків, не побоюся сказати – наших героїв сьогодні, – зростуть уже з вересня. З цифр, наданих урядом, я бачу, що ми можемо суттєво підвищити зарплати», — заявив Президент. — «Тарифна ставка лікаря-хірурга сьогодні – 5 тисяч 87 гривень. З надбавками середня зарплата становить близько семи тисяч гривень. Після підняття з вересня вона буде приблизно 10 тисяч 500 гривень. Це хоч якось наблизить зарплати лікарів другої ланки до зарплат сімейних лікарів. Хто, як не ми, маємо потурбуватися про наших медиків. Сподіваюсь, з наступного року рішення буде ще ефективнішим».

За підрахунками урядовців на підвищення зарплат можливо виділяти понад 2 млрд грн щомісяця.

Це дасть змогу забезпечити підняття виплат:

  • лікарям другої ланки до 70% від їхньої тарифної ставки,
  • медсестрам і санітарам – на 50% і 25% відповідно від мінімальної заробітної плати.

За інформацією Офіційного інтернет-представництва Президента України

та порталу МОЗ

Особливості трудових договорів із сумісниками

Статті за темою

Усі статті за темою

Розробка, укладення та виконання колективних договорів

Колективний договір — це угода між роботодавцем та колективом працівників (зазвичай представлений профспілкою), яка регулює умови праці, оплати праці, соціальні пільги, трудові права та обов’язки сторін. У статті ви дізнаєтеся про порядок укладення колективного договору та внесення змін до нього.
5738

Пільги та компенсації чорнобильцям

Чорнобильці мають право на пільги, визначені Законом України «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи» від 28.02.1991 № 796-XII. Обсяг пільг залежить від категорії, до якої віднесено особу, постраждалу від аварії на ЧАЕС.
47661

Оплата праці на підприємстві

Оплата праці — одне із основних питань трудового права, ключовим аспектом якого є поняття «мінімальна зарплата». Система оплати праці в Україні передбачає багато видів: тарифна оплата праці, грейдова оплата праці, безтарифна оплата праці, тарифна система оплати праці, грейдингова система оплати праці, акордна система оплати праці та інші. Щоб не заплутатися у виборі системи оплати праці, читайте матеріал від наших експертів.
23575

Наказ про підвищення окладу: зразок

Наказ належатиме до групи наказів з кадрових питань тривалого строку зберігання та є первинними документами для нарахування зарплати
102606

Як виплачувати вихідну допомогу при звільненні

Роботодавцям слід пам’ятати як правило, — з працівником слід провести повний розрахунок при звільненні. Які є види виплати при звільненні та як вони різняться залежно від підстави звільнення, як нараховуються розрахункові та що містить в собі виплата компенсації при звільненні, які виплати при звільненні за власним бажанням передбачено законом — детально у статті
249222

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді