Уряд назвав строки завершення навчального року у школах та профтехах

Випускники шкіл завершать навчальний рік останніми, але не пізніше 31 серпня.

Уряд назвав строки завершення навчального року у школах та профтехах

Зміни у термінах завершення навчального року та видачі свідоцтв про повну загальну середню освіту відбулись через запровадження заходів, спрямованих на протидію поширення хвороби COVID-19.

25 червня під час засідання Уряд визначив такі строки завершення навчального року у школах та профтехах:

  • школярі проміжних класів мають завершити навчальний рік до 1 липня,
  • учні одинадцятих класів — до 31 серпня,
  • учні закладів профосвіти — до 31 липня.

«Цього року випускники шкіл і профтехів, які отримують свідоцтва про повну загальну середню освіту, звільняються від ДПА, але мають право її складати за власним бажанням, зокрема у формі ЗНО. Цим рішенням ми впорядкували етапи завершення навчального року, передбачивши час на складання тестів і занесення оцінок за них у свідоцтва як ДПА. Крім того, випускники закладів профосвіти, які також виявили бажання скласти ДПА у формі ЗНО, зможуть своєчасно отримати свідоцтво і диплом», — повідомила заступниця Міністра освіти і науки Любомира Мандзій.

Нагадуємо, що з 25 червня стартувала основна сесія зовнішнього незалежного оцінювання, яка триватиме до 17 липня.

Далі відбудеться додаткова сесія — з 24 липня до 10 серпня. Саме через строки додаткової сесії випускники шкіл завершать навчальний рік останніми — впродовж 10 днів після визначення результатів, але не пізніше 31 серпня.

МОН нагадує, що стихійне лихо внаслідок повені у Закарпатській, Івано-Франківській, Львівській, Чернівецькій областях є підставою для участі у додатковій сесії ЗНО.

За інформацією МОН

Особливості трудових договорів із сумісниками

Статті за темою

Усі статті за темою

Склад документів особової справи працівника

Вічне запитання з кадрової практики: чи долучати до особової справи згоду на обробку персональних даних… Відповідь — ні! Дізнайтесь: які документи можна і потрібно формувати до особової справи працівника, а чого у жодному разі там не має бути.
158857

Розробка, укладення та виконання колективних договорів

Колективний договір — це угода між роботодавцем та колективом працівників (зазвичай представлений профспілкою), яка регулює умови праці, оплати праці, соціальні пільги, трудові права та обов’язки сторін. У статті ви дізнаєтеся про порядок укладення колективного договору та внесення змін до нього.
5745

Словник кадровика

Словник кадровика — це збірка спеціалізованих термінів і понять, які використовуються в галузі управління персоналом і кадрового обліку. Докладніше про словник кадровика та використання абревіатур в HR-сфері — у статті.
64

Оформлення запису в трудовій про прийняття строковика на час відпустки з вагітності та пологів основної працівниці

Буде помилкою вказати у трудовій, що працівницю прийняли за строковим трудовим договором на час відпустки з вагітності та пологів. Як тоді зробити правильний запис?
16346

Формування та облік внутрішнього опису документів особової справи працівника

Внутрішній опис відображає включення документів до справи і містить відомості про порядкові номери документів справи, їх індекси, дати, заголовки та номери аркушів справи, на яких розташований кожен документ. Внутрішній опис заповнює кадровик при первинному оформленні особової справи
126592

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді