ЦНАП самостійно визначає режим своєї роботи

Уряд скасував для ЦНАП обов’язок розпочинати роботу о 10 годині ранку

ЦНАП самостійно визначає режим своєї роботи

☝ Як встановити гнучкий режим робочого часу

КМУ постановою від 25.06.2020 № 522 уніс зміни до постанови «Про встановлення карантину з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2» від 20.05.2020 № 392 (далі — Постанова № 392).

Кабмін скасував норму Постанови № 392, якою зобов’язував розпочинати роботу в центрах надання адміністративних послуг о 10 годині.

Уточнено, коли припиняють самоізоляцію чи обсервацію при перетині кордону. Обсервація, самоізоляція особи у зв’язку з перетином державного кордону (яка прибула з держави або є громадянином (підданим) держави із значним поширенням COVID-19) або пунктів в’їзду на тимчасово окуповані території у Донецькій та Луганській областях, АРК та м. Севастополя та виїзду з них припиняється у разі одержання негативного результату тестування на COVID-19 методом полімеразної ланцюгової реакції, який проведено після перетину державного кордону або зазначених пунктів.

Уряд дозволив проводити:

  • професійно-практичну підготовку та державну кваліфікаційну атестацію в закладах професійної (професійно-технічної) освіти;
  • заходи до професійно-практичної підготовки на виробництві;
  • лабораторні роботи та тренажерні заняття;
  • атестацію здобувачів вищої освіти та відповідних підготовчих заходів;
  • заходи щодо отримання документів про професійну (професійно-технічну) та вищу освіту;
  • заходи щодо участі у практичній підготовці здобувачів, в освітньому процесі, пов’язаному з освітою дорослих, у публічному захисті наукових досягнень у формі дисертацій та відповідні підготовчі заходи.

Діяльність кінотеатрів заборонили до 01.07.2020. З 02.07.2020 кінотеатри зможуть відкритись. Умова — наповненість кінозалів не більше 50% місць у кожному окремому кінозалі.

Регіональні комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій (далі — Комісія) не можуть приймати рішення про посилення протиепідемічних заходів, що стосуються проведення:

  • зовнішнього незалежного оцінювання;
  • вступних випробувань;
  • єдиного вступного іспиту з іноземної мови;
  • єдиного фахового вступного випробування;
  • атестації у формі тестових екзаменів ліцензійних інтегрованих іспитів «КРОК»;
  • єдиного державного кваліфікаційного іспиту.

Також Комісії не можуть встановлювати особливості проведення чи обмеження щодо цих заходів.

Не підлягають самоізоляції у зв’язку з перетином контрольних пунктів в’їзду на тимчасово окуповані території у Донецькій та Луганській областях, АРК та м. Севастополя та виїзду з них:

  • співробітники Місії Міжнародного комітету Червоного Хреста, співробітники акредитованих в Україні дипломатичних місій, зокрема тих, які проводять моніторинг ситуації та доставку гуманітарної допомоги населенню, що проживають на тимчасово окупованих територіях у Донецькій та Луганській областях, АРК і м. Севастополя;
  • учасники зовнішнього незалежного оцінювання та вступних випробувань, зокрема для вступу через освітні центри «Крим — Україна» та «Донбас — Україна» за запрошенням закладу вищої (фахової передвищої) освіти, разом з однією особою, що супроводжує кожного з них.

Умова — немає підстав вважати, що вони були в контакті з хворою на COVID-19 особою.

Ольга Догадіна

провідний експерт Експертус: Кадри

Особливості трудових договорів із сумісниками

Статті за темою

Усі статті за темою

Бланк табеля обліку робочого часу

Табель обліку робочого часу (бланк П-5) використовується для контролю відпрацьованих годин, відпусток, лікарняних та інших видів часу, що враховуються для розрахунку заробітної плати. У цій статті Ви знайдете відповіді на такі питання: як здійснюється облік робочого часу у військових, який вигляд має бланк табеля робочого часу, як правильно заповнити бланк табеля обліку робочого часу?
56046

Що входить до страхового стажу?

Під час війни трудове законодавство зазнає чималих змін. У результаті перед роботодавцями та працівниками постає питання: як зараховується стаж і як він впливає на нарахування пенсії?
57005

Надурочні роботи: як залучати працівників

Працівники не встигають виконати доручену роботу протягом робочого дня або зміни, і роботодавець вирішив провести надурочні роботи. У чому ж полягає надурочна робота і порядок її проведення? Кого можна долучити до таких робіт, а кого забороняє законодавство? Як здійснюється розрахунок надурочного робочого часу його облік? Відповіді на усі питання стосовно порядку застосування надурочних робіт та регулювання аспектів про надурочні роботи КЗпП — пояснюємо крок за кроком у матеріалі
28060

Прийняття на роботу неповнолітніх

Праця неповнолітніх осіб — нині актуальна тема. Працевлаштування неповнолітніх в Україні та особливості звільнення неповнолітніх з роботи хоч і регулюються законодавством, однак лишають низку питань для роботодавців. Способи працевлаштування неповнолітніх, тривалість відпустки для неповнолітніх, дозвіл на працевлаштування неповнолітніх, додаткові підстави звільнення для неповнолітніх, про все це — у статті
12307

Наказ про оголошення простою через відключення світла

Через військову агресію росії, частина енергетичної інфраструктури України зазнала пошкоджень. Якщо підприємство не може провадити господарську діяльність у повному обсязі через відключення електроенергії та/або теплопостачання, оформіть наказ про простій. Скористайтеся зразком від фахівців Цифрового видавництва Експертус.
18553

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді