112 тисяч ФОПів вже отримали допомогу по частковому безробіттю

Загалом, за програмою допомоги по частковому безробіттю профінансовано 765,5 мільйонів гривень виплат для представників середнього, малого та мікробізнесу.

112 тисяч ФОПів вже отримали допомогу по частковому безробіттю

Мінекономіки повідомляє, що за програмою по частковому безробіттю підприємці подали 171 тисячу пакетів документів, з яких — 146 тисяч заявок надійшли від фізичних осіб — підприємців. Вже прийнято понад 130 тис. позитивних рішень для виплат 265 тисячам працівників, з них понад 112 тисяч — ФОПи.

Станом на 30.06.2020 року найбільшу кількість заявок надали фізичні особи – підприємці таких регіонів:

  • Львівської області – 12766 тис. пакетів документів;
  • Харківської області – 11516 тис. пакетів документів;
  • Чернівецької області – 9079 тис. пакетів документів.

Які документи необхідні для отримання допомоги по частковому безробіттю

Керівник ПрАТ «Вінницький завод «Маяк» Василь Терліковський коментує: «Це неймовірна підтримка від держави, навіть не очікували та вважали, що ініціатива залишиться на рівні розмов. Ми ніколи не отримували державну допомогу, натомість у цій ситуації на зарплати працівникам виплатили більше 1,8 мільйона гривень».

Мінекономіки нагадує, що для збереження робочих місць та підтримки бізнесу в умовах пандемії Уряд започаткував програму підтримки по частковому безробіттю з фондом оплати у 4,7 млрд грн.

«Щодо загальної ситуації на ринку праці, загальна кількість безробітних в країні протягом другої половини червня не зростає. Це свідчить про активний процес працевлаштування громадян, а також про дієвість урядових програм, які допомагають роботодавцям виплачувати їхнім робітникам заробітну плату і таким чином зберігати робочі місця», — поінформував Міністр розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства України Ігор Петрашко.

За інформацією Мінекономіки

Особливості трудових договорів із сумісниками

Статті за темою

Усі статті за темою

Розробка, укладення та виконання колективних договорів

Колективний договір — це угода між роботодавцем та колективом працівників (зазвичай представлений профспілкою), яка регулює умови праці, оплати праці, соціальні пільги, трудові права та обов’язки сторін. У статті ви дізнаєтеся про порядок укладення колективного договору та внесення змін до нього.
5741

Пільги та компенсації чорнобильцям

Чорнобильці мають право на пільги, визначені Законом України «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи» від 28.02.1991 № 796-XII. Обсяг пільг залежить від категорії, до якої віднесено особу, постраждалу від аварії на ЧАЕС.
47661

Оплата праці на підприємстві

Оплата праці — одне із основних питань трудового права, ключовим аспектом якого є поняття «мінімальна зарплата». Система оплати праці в Україні передбачає багато видів: тарифна оплата праці, грейдова оплата праці, безтарифна оплата праці, тарифна система оплати праці, грейдингова система оплати праці, акордна система оплати праці та інші. Щоб не заплутатися у виборі системи оплати праці, читайте матеріал від наших експертів.
23579

Наказ про підвищення окладу: зразок

Наказ належатиме до групи наказів з кадрових питань тривалого строку зберігання та є первинними документами для нарахування зарплати
102611

Як виплачувати вихідну допомогу при звільненні

Роботодавцям слід пам’ятати як правило, — з працівником слід провести повний розрахунок при звільненні. Які є види виплати при звільненні та як вони різняться залежно від підстави звільнення, як нараховуються розрахункові та що містить в собі виплата компенсації при звільненні, які виплати при звільненні за власним бажанням передбачено законом — детально у статті
249226

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді