Змінились рекомендації, як проводити культурно-мистецькі заходи під час карантину

Працівники закладів культури та організатори заходів повинні носити респіратор або захисну маску

Змінились рекомендації, як проводити культурно-мистецькі заходи під час карантину

Головний державний санітарний лікар України постановою від 01.07.2020 № 38 затвердив у новій редакції Тимчасові рекомендації щодо організації протиепідемічних заходів під час проведення культурно-мистецьких заходів на період карантину у зв'язку з поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19) (далі — Тимчасові рекомендації).

↓↓ Скачати Тимчасові рекомендації повністю

Тимчасові рекомендації розробили для закладів культури та креативних індустрій. Їх мають враховувати, коли проводять культурно-мистецькі заходи, в т. ч. фестивалі, концерти, кіносеанси, вистави, постійні та тимчасові виставки та експозиції (далі — Заходи), щоб запобігти ускладненню епідемічної ситуації внаслідок поширення коронавірусної хвороби (COVID-19).

В закладах культури та при проведенні заходів має бути визначена відповідальна особа, яка проводить температурний скринінг безконтактним методом усім працівникам перед початком робочої зміни.

Працівників, в яких при проведенні температурного скринінгу виявили температуру тіла понад 37,2° C або ознаки респіраторних захворювань, не допускають до виконання обов’язків.

☝ Яка відповідальність за порушення карантину

Суб’єкти господарювання / організатори повинні забезпечити:

  • наявність достатнього запасу засобів індивідуального захисту та їх використання працівниками (респіратори або медичні маски, в тому числі саморобні, захисні рукавички);
  • постійну наявність рідкого мила, антисептиків та паперових рушників в службових санвузлах та санвузлах загального користування;
  • вологе прибирання місць найбільшого скупчення відвідувачів;
  • дезінфекцію поверхонь, з якими контактують відвідувачі, у всіх громадських та службових зонах (стійка контролю та реєстрації, столи, стільці, ручки дверей, кнопки ліфтів, роздягальні, сходи тощо) спиртовмісними дезінфікуючими засобами протягом часу роботи в посиленому режимі;
  • безперебійну роботу систем вентиляції у випадку проведення культурного заходу в приміщенні;
  • централізований збір використаних засобів індивідуального захисту, паперових серветок в окремі контейнери / урни з кришками та одноразовими поліетиленовими пакетами з подальшою утилізацією;
  • розміщення додаткових контейнерів / урн для засобів індивідуального захисту, паперових серветок в місцях загального користування (на вході, холах, коридорах, санвузлах тощо);
  • проведення навчання з працівниками щодо дотримання правил гігієни рук;
  • тимчасове відсторонення від роботи осіб з групи ризику, визначених відповідно до Стандартів медичної допомоги «Коронавірусна хвороба (COVID-19)», затверджених наказом МОЗ від 28.03.2020 № 722.

Працівники закладів культури та організатори заходів зобов’язані:

  • носити респіратор або захисну маску;
  • регулярно мити руки з милом або обробляти їх спиртовмісними антисептиками не рідше одного разу за 3 години;
  • утримуватися від контакту з особами, які мають симптоми респіраторних захворювань;
  • самоізолюватися у разі виникнення симптомів респіраторних захворювань.

Ольга Догадіна

провідний експерт Експертус: Кадри

Особливості трудових договорів із сумісниками

Статті за темою

Усі статті за темою

Неявки в підсумованому обліку робочого часу

Характерною особливістю підсумованого обліку робочого часу є те, що тривалість робочих часів упродовж облікового періоду може мати відхилення від норми робочого часу. Про такі відхилення від норми робочого часу, як неявки в підсумованому обліку робочого часу (відпустки, тимчасова непрацездатність тощо) та надурочна робота читайте у статті.
33

Склад документів особової справи працівника

Вічне запитання з кадрової практики: чи долучати до особової справи згоду на обробку персональних даних… Відповідь — ні! Дізнайтесь: які документи можна і потрібно формувати до особової справи працівника, а чого у жодному разі там не має бути.
159572

Розробка, укладення та виконання колективних договорів

Колективний договір — це угода між роботодавцем та колективом працівників (зазвичай представлений профспілкою), яка регулює умови праці, оплати праці, соціальні пільги, трудові права та обов’язки сторін. У статті ви дізнаєтеся про порядок укладення колективного договору та внесення змін до нього.
5800

Словник кадровика

Словник кадровика — це збірка спеціалізованих термінів і понять, які використовуються в галузі управління персоналом і кадрового обліку. Докладніше про словник кадровика та використання абревіатур в HR-сфері — у статті.
87

Оформлення запису в трудовій про прийняття строковика на час відпустки з вагітності та пологів основної працівниці

Буде помилкою вказати у трудовій, що працівницю прийняли за строковим трудовим договором на час відпустки з вагітності та пологів. Як тоді зробити правильний запис?
16390

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді