Нові рекомендації від санлікаря для залізниці та спортивних закладів

Санітарний лікар обмежив кількість пасажирів на залізниці в регіонах, де не послабили карантинні обмеження та заборонив посадку пасажирів при транзитному проходженні через такий регіон.
Нові рекомендації від санлікаря для залізниці та спортивних закладівВіктор Ляшко, заступник міністра охорони здоров'я
та головний державний санітарний лікар України


Головний державний санітарний лікар України затвердив у новій редакції:

  • Тимчасові рекомендації щодо організації протиепідемічних заходів при наданні послуг з перевезення пасажирів залізничним транспортом (приміський, міський, регіональний) на період карантину у зв'язку з поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19) (постанова Головного державного санітарного лікаря України від 03.07.2020 № 39);
  • Тимчасові рекомендації щодо організації протиепідемічних заходів при наданні послуг з перевезення пасажирів залізничним транспортом у дальньому сполученні на період карантину у зв'язку з поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19) (постанова Головного державного санітарного лікаря України від 03.07.2020 № 39);
  • Тимчасові рекомендації щодо організації протиепідемічних заходів в деяких закладах фізичної культури та спорту на період карантину у зв'язку з поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19) (постанова Головного державного санітарного лікаря України від 03.07.2020 № 40).

⇛ Відповідальність за порушення карантину ⇚

Працівників залізничного транспорту необхідно забезпечити засобами індивідуального захисту (захисні маски). Працівників залізничного транспорту без вдягнутих захисних масок не допускають до роботи.

Працівників залізничного транспорту, що мають безпосередній контакт з пасажирами, необхідно забезпечити кишеньковими диспенсерами із спиртовмісним антисептиком.

Працівники закладів фізичної культури та спорту також повинні бути одягнені в медичну маску або респіратор (ЗІЗ).

Після кожного зняття ЗІЗ та перед одяганням чистої маски/респіратора, працівник повинен ретельно помити руки з милом або обробити антисептичним засобом.

Адміністрація закладу повинна провести навчання серед працівників щодо правил використання ЗІЗ, їх утилізації та забезпечити контроль над дотриманням цих правил.

Також для працівників залізниці та закладів фізичної культури і спорту обов’язковим залишається температурний скринінг перед початком роботи. Якщо в працівника виявили температуру тіла понад 37,2° C або ознаки респіраторних захворювань, його не допускають до виконання обов’язків.

Ольга Догадіна

провідний експерт Експертус: Кадри

Особливості трудових договорів із сумісниками

Статті за темою

Усі статті за темою

Словник кадровика

Словник кадровика — це збірка спеціалізованих термінів і понять, які використовуються в галузі управління персоналом і кадрового обліку. Докладніше про словник кадровика та використання абревіатур в HR-сфері — у статті.
34

Оформлення запису в трудовій про прийняття строковика на час відпустки з вагітності та пологів основної працівниці

Буде помилкою вказати у трудовій, що працівницю прийняли за строковим трудовим договором на час відпустки з вагітності та пологів. Як тоді зробити правильний запис?
16308

Формування та облік внутрішнього опису документів особової справи працівника

Внутрішній опис відображає включення документів до справи і містить відомості про порядкові номери документів справи, їх індекси, дати, заголовки та номери аркушів справи, на яких розташований кожен документ. Внутрішній опис заповнює кадровик при первинному оформленні особової справи
125636

Декретна відпустка, або Будьте обережні з термінологією

Декретна відпустка в Україні — одна із трудових гарантій, що передбачена законом. Декретна відпустка по вагітності та декретна відпустка по догляду за дитиною є часто застосовуваною на різних підприємствах, в установах та організаціях, однак на сьогодні лишається низка практичних питань щодо того як оформляється декретна відпустка найманого працівника. Скільки триває декретна відпустка? Як оплачується декретна відпустка? Чи можна продовжити декретну відпустку? Чи відрізняється декретна відпустка у військовий час?
45224

Як зробити запис в трудовій книжці про звільнення за власним бажанням

Запис про звільнення за власним бажанням в трудовій книжці повинен відображати точне формулювання законодавчої норми про звільнення з цієї причини. Які варіанти запису про звільнення за власним бажанням можуть бути та зразки таких записів, — у статті.
121766

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді