Як порушення мікроклімату виробничих приміщень впливає на роботу працівників

Завдання роботодавця створити на робочих місцях оптимальні або допустимі мікрокліматичні умови задля здоров’я працівників. Адже це не просто забаганка законотворців, а запорука безперебійної й успішної роботи підприємства.

Як порушення мікроклімату виробничих приміщень впливає на роботу працівників


Мікроклімат (метеорологічні умови) виробничого середовища суттєво впливає на стан організму працівників, зокрема, їх працездатність протягом робочого дня, зміни.

Клімат внутрішнього середовища виробничого приміщення характеризують такі показники:

  • температура,
  • відносна вологість,
  • швидкість руху повітря,
  • теплове випромінювання нагрітих поверхонь.

За оптимальних мікрокліматичних умов в організмі працівника, завдяки терморегуляції, підтримується постійна температура тіла (36,6 С). Кількість тепла, що утворюється в організмі, залежить від фізичного навантаження працівника, а рівень тепловіддачі — від мікрокліматичних умов виробничого середовища. Віддача тепла здійснюється за допомогою випромінювання та випаровування вологи з поверхні шкіри. Чим нижча температура повітря і більша швидкість його руху, тим більше тепла віддається організмом. При високій температурі повітря значна частина тепла втрачається випаровуванням. Разом з потом організм втрачає воду, вітаміни, мінеральні солі. Таким чином, внаслідок зневоднювання, порушується обмін речовин. Тож працівників «гарячих» цехів доцільно забезпечувати газованою підсоленою водою.

☝ Як організувати роботу у спеку

Через високу вологість зменшується віддача тепла за допомогою випаровування. Зниження вологості покращує процес тепловіддачі. Однак, надто низька вологість призводить до висихання слизових оболонок дихальних шляхів.

Для забезпечення допустимих параметрів мікроклімату на виробництві впроваджуйте механізацію важких робіт, обов’язкову наявність припливно-витяжної вентиляції з механічним спонуканням, а також додаткове кондиціювання повітря. Відповідно до санітарних норм мікроклімату виробничих приміщень, фізіологічно оптимальна відносна вологість становить 40-60%, допустиме значення не більше 75%.

Від швидкості руху повітря у виробничому приміщенні залежить тепловіддача з поверхні шкіри. У жарких виробничих приміщеннях при температурі повітря + 35 С рух повітря сприяє збільшенню віддачі тепла організмом. Підвищення швидкості повітря при низьких температурах викликає його переохолодження. Різкі коливання температури в приміщенні, яке продувається холодним повітрям (протягом), значно порушують терморегуляцію організму і можуть викликати простудні захворювання.

Наказ про оголошення простою через спеку

Верхньою межею терморегуляції людини, що знаходиться у стані спокою, вважають 30–31°C при відносній вологості 85% або 40 С при відносній вологості 30%. При виконанні важкої фізичної праці ця межа значно нижча, рівновага (комфортні умови) зберігається при температурі повітря 12–14 °C.

Завдання роботодавця створити на робочих місцях оптимальні або допустимі мікрокліматичні умови, щоб зберегти здоров’я працівників.

За інформацією Управління Держпраці у Хмельницькій області

Особливості трудових договорів із сумісниками

Статті за темою

Усі статті за темою

Відповідальність за порушення законодавства про відпустки

Порушення законодавства про відпустки може мати серйозні наслідки для роботодавця. Інспектори праці перевіряють, чи надаються працівникам відпустки, чи є на підприємстві графік відпусток, чи виплачується компенсація за невикористану відпустку. Яку відповідальність за порушення законодавства про відпустки передбачає законодавство, читайте у статті.
27181

Відповідальність за порушення військового обліку на підприємстві

Державні органи, органи місцевого самоврядування, підприємства, установи та організації незалежно від форми власності та підпорядкування зобов’язані вести військовий облік працівників. Розглянемо, відповідальність за порушення у сфері військового обліку передбачена законодавством.
10126

Відповідальність за неведення особової картки П-2

Особова картка П-2 є документом, який містить важливу особисту інформацію про фізичну особу-працівника. Законодавством не передбачено прямих норм про відповідальність за неведення особової картки. Однак, чи є все-таки обов’язковим ведення особової картки — читайте у статті.
26978

Штрафи на роботодавців у 2023 році

За порушення у 2023 році так само будуть карати грошима. Роботодавець сплачує штраф (ст. 265 КЗпП). Винну посадову особу суд притягує до адміністративної відповідальності (ст. 41 КпАП)
30875

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді