Допомога по частковому безробіттю зменшує кількість звільнень під час карантину

Фінансова поміч від держави допомагає роботодавцям виплачувати зарплати працівникам під час пандемії. Кількість безробітних в Україні перестала зростати.

Допомога по частковому безробіттю допомагає роботодавцям не звільняти працівників під час карантину

Документи для отримання допомоги по частковому безробіттю

Міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Ігор Петрашко в одному зі своїх інтерв'ю заявив:

«З часу карантину працевлаштовано 174 тис. людей. Плюс програма «Велике будівництво» створює робочі місця. Статистика річ уперта: кількість безробітних перестала зростати».

Він додав, що спрацювала і продовжує діяти програма допомоги з часткового безробіття.

«Це те, що врятувало і робить наші макропрогнози реалістичними, навіть більше — додає оптимізму: 294 тис. людей на підприємствах і ФОП отримують допомогу з тимчасового безробіття. Ми допомогли підприємцям не звільняти людей», — наголосив очільник Мінекономіки.

За інформацією Міністерства розвитку економіки, торгівлі та

сільського господарства України

Допомога по частковому безробіттю допомагає роботодавцям не звільняти працівників під час карантину
Ірина Іванченкошеф-редактор журналу«Кадровик-01» та експертно-правової системи Експертус Кадри
Підприємство зможе отримати і виплатити працівникам допомогу з часткового безробіття, якщо через карантин, спричинений поширенням COVID-19, воно зупинило чи скоротило діяльність.

Особливості трудових договорів із сумісниками

Статті за темою

Усі статті за темою

Звіт № 4-ПН «Інформація про заплановане масове вивільнення працівників у зв'язку із змінами в організації виробництва і праці»

Роботодавець зобов’язаний подавати до центру зайнятості інформацію щодо масового вивільнення працівників у зв’язку зі змінами в організації виробництва й праці, у т. ч. ліквідацією, реорганізацією або перепрофілюванням підприємств, установ, організацій, скороченням чисельності або штату працівників організації незалежно від форми власності, виду діяльності та господарювання за два місяці до вивільнення
32533

Звітуємо про квоту

Пам’ятайте, що працевлаштування працівників квотних категорій може мати фінансовий зиск для підприємства. А от необґрунтована відмова у прийнятті, якщо квота не виконана, — гарантований візит інспектора Держпраці
64691

Відповідальність у 2019 році за невиконання квоти для працевлаштування

Якщо середньооблікова чисельність штатних працівників становить 20 осіб, на підприємстві має бути один працівник передпенсійного віку. Інакше — штраф. За яких умов та скільки заплатять роботодавці за невиконання квоти?
7449

Звіт № 3-ПН із 2018 року подаємо через інтернет

Сервіс «Електронний кабінет роботодавця» на сайті служби зайнятості дає змогу публікувати вакансії і переглядати резюме пошукачів роботи, звітувати про потребу в кадрах. Більше про можливості для роботодавців — у статті.
7877

Стаж, набутий за кордоном: чи зараховують для лікарняних, пенсії та допомоги з безробіття

Нерідко трапляється, що на підприємстві працюють працівники, які до цього тривалий час працювали за кордоном. Чи враховувати цей період до стажу для оплати тимчасової непрацездатності, призначення допомоги з безробіття, пенсії? Які документи підтверджують страховий стаж, набутий за кордоном? Окрім відповідей на ці запитання, у статті також знайдете перелік країн, з якими Україна уклала відповідні міжнародні договори.
8664

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді